Rămâi conectat

Actualitate

FOTO/VIDEO: Uraganul care a lovit Europa a făcut prima victimă. Furia Ofeliei a ucis o femeie după ce un copac a căzut peste mașină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uraganul care a lovit Europa a făcut prima victimă. Furia Ofeliei a ucis o femeie după ce un copac a căzut peste mașina ei, din cauza vântului puternic, transmite News.ro. Incidentul a avut loc în Waterford.

De asemenea, aproximativ 120.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică, iar Guvernul a mobilizat armata.

Serviciul irlandez de Meteorologie a emis alertă cod roşu de vânt puternic începând de luni de la ora 9.00 şi până marţi, la ora 03.00,  pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork şi Waterford şi cod portocaliu pentru restul ţării.

Meteorologii atenţionează cu privire la creşterea în intensitate a uraganului Ophelia (3 din 5 pe scara intensităţii) şi trecerea acestuia la stadiul unei furtuni post-tropicale. Furtuna se va manifesta prin vânt intens care poate depăşi 130 de kilometri la oră, iar pe alocuri, în special pe coasta de Vest, rafalele pot atinge peste 180 de kilometri la oră.

Citește și: Ofelia, URAGANUL violent loveşte Europa. Rafalele de vânt depăşesc 180 de km/h

De asemenea, sunt aşteptate valuri puternice, posibile inundaţii, întreruperi în furnizarea energiei electrice şi pagube materiale, precum şi perturbări ale circulaţiei rutiere, feroviare, aeriene şi navale şi ale serviciului de telefonie mobilă. Torodată, şcolile au fost închise luni.

Trecerea uraganului Ofelia prin Irlanda vine la 30 de ani după „Marea furtună” din 1987, soldată cu 18 morţi. Ophelia este al 10-lea uragan format în Atlantic de la începutul anului.

Sursa: digi24.ro

https://youtu.be/5MHGnS3Ao0g

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea