Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Trei bărbați din Valea Lungă au fost trimiși în judecată, pentru braconaj cinegetic. Au fost prinși de polițiști după ce au ucis o căprioară, fără să aibă autorizație de vânătoare și permis de port-armă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba au finalizat cercetările într-un dosar penal privind fapte de braconaj cinegetic prin care s-a cauzat un prejudiciu în valoare de 4.000 de euro. Faţă de cele 3 persoane cercetate în dosar, a fost propusă soluţia trimiterii în judecată.

braconaj cinegetic Valea LungaLa data de 17 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au finalizat cercetările în dosarul penal privind comiterea de către 3 bărbaţi din comuna Valea Lungă, a infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor si munițiilor, uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în noaptea de 10/11.03.2015, R.V.D., împreună cu M.A., de 37 de ani şi N.I., de 33 de ani, din Valea Lungă, toţi 3 cunoscuţi cu antecedente penale, s-au deplasat cu un autoturism pe fondul de vânătoare nr. 31 din localitatea Valea Lungă unde au vânat o căprioară cu o armă deţinută în mod ilegal, fără a deţine autorizaţie de vânătoare şi nici ca vreunul din ei să deţină permis de armă. După comiterea faptei, căprioara a fost dusă la domiciliul lui N.I. unde a fost tranşată după care cei 3 bărbaţi au decis să se reîntoarcă la vânătoare, moment în care au fost opriţi de patrula intercomunală formată din poliţişti ai Posturilor de Poliţie Valea Lungă şi Cenade”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

braconaj cinegetic Valea Lunga1Ulterior, cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, la domiciliul lui N.I. au fost găsite 100 de cartuşe calibru 5,6X16 mm, cu rama nepercutată.

Valoare prejudiciului creat prin faptele celor 3 a fost estimată la 4.000 de euro.

Dosarul penal, întocmit în cauză, a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de trimitere în judecată a inculpaţilor, sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor si munițiilor, faptă prevăzută de art. 342 alin1 din Codul Penal, uz de armă letală fără drept, faptă prevăzută de art. 343 alin. 1 din Codul Penal şi braconaj cinegetic,faptă prevăzută de art. 42 alin. 2, lit. c din Legea 407/2006, raportat la art. 42 alin. 1, lit. a, b, k, şi r din Legea 407/2006 şi art. 44 alin. 1 lit. b din Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, cu aplicarea art. 38 alin 1 din Codul Penal.

Totodată, poliţiştii au propus confiscarea autoturismului de teren folosit la comiterea infracţiunilor precum şi a armei de vânătoare şi a cartuşelor de vânătoare, identificate cu ocazia activităţilor de cercetare efectuate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia Un partid politic, mai exact Partidul Național Conservator Român, filiala Alba, a depus o contestație împotriva candidaturii pentru funcția de primar a doamnei Dana Nanu, candidata Alianței Dreapta Unită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea