Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Transportatorii continuă protestele. Coloană cu zeci de camioane pe centura ocolitoare a municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Transportatorii din Alba s-au alăturat și astăzi celui mai amplu protest organizat la nivel național faţă de creşterea preţurilor la asigurările auto RCA. Încă de dimineață, pe șoseaua ocolitoare a municipiului Alba Iulia s-a format o coloană din zeci de camioane care se vor deplasa până la Miercurea Sibiului, unde se vor întâlni cu protestatarii din județul vecin.

Asociațiile reunite ale transportatorilor au ajuns ieri la o înțelegere cu Guvernul care a decis ca tarifele RCA să fie înghețate pentru 6 luni, dar solicită ca la stabilirea nivelului acestor tarife să se țină cont de datele existente privind valoarea daunei medii pe fiecare categorie de autovehicul.

”În acest fel se va ajunge la valori de maximum 5.000 lei/an în cazul autovehiculelor cu MTMA de peste 18.000 kg. Deocamdata nu avem nimic sigur, doar că același Mișu Negrițoiu va stabili nivelul la care vor fi blocate tarifele. Experiența acumulată în ultimul an „alaturi” de domnul Mișu Negrițoiu ne face să credem că ceea ce urmează va fi și mai rău”, a declarat, miercuri, Dumitru Blaga, reprezentantul transportatorilor din Alba.

YouTube video

Proteste vor fi organizate în peste 20 de oraşe din ţară, unde vor fi mobilizate în jur de 100 de mii de maşini.

Transportatorii reclamă faptul că tarifele RCA au crescut şi de cinci ori în ultimul an. Au cerut Guvernului să intervină pentru a îngheţa preţurile, fapt care s-a întâmplat ieri, pentru şase luni, prin ordonanţa de urgenţă adoptată de executiv şi publicată aseară pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Documentul mai prevede, printre altele, că poliţa RCA se poate încheia pe perioadă între 1 şi 12 luni, iar plata primelor se poate face şi în rate. În plus, despăgubirile vor trebui plătite de asigurator în termen maxim de 40 de zile de la constatarea daunei, dacă există toate documentele necesare.

În urma deciziei Guvernului, COTAR-Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi, a decis să renunţe la protestul de astăzi. Cu toate acestea, alte organizaţii ale şoferilor vor fi reprezentate la mitingul de astăzi, unde se va cere inclusiv demisia presedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu. Acesta este considerat responsabil de creşterea semnificativă a tarifelor RCA în ultimul an.

[nggallery id=2655]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea