Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: TRANSALPINA, Drumul Regelui, se deschide oficial circulației publice, joi, 1 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comisia s-a întâlnit și a decis: DN 67C între km 34+800 și 59+800, Transalpina, se deschide, oficial, circulației publice, de la 1 iunie.

Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au anunţat că drumarii din Gorj şi Vâlcea acţionează pe Trasalpina – Drumul Regelui, cu zece utilaje pentru deszăpezirea şoselei, circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 67C putând fi reluată pe 1 iunie, doar în timpul zilei.

Circulaţia rutieră pe DN 67C, care leagă judeţele Alba, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj pe traseul montan, este închisă până pe 31 mai, din cauza condiţiilor de iarnă, dar reprezentanţii SDN Târgu-Jiu susţin că măsura nu va fi prelungită.

Drumarii din Gorj şi Vâlcea au intervenit, miercuri, pentru deszăpezirea şoselei.

„În fiecare dimineaţă, la ora 08.00, are loc o analiză a activităţii pe DN 67 C, împreună cu directorul regionalei, domnul Bogdan Bratu, care a solicitat să luăm măsuri urgent, să accelerăm ritmul activităţii pe DN 67 C, pe Drumul Regelui. S-a dispus să fie dislocaţi muncitorii de la districtele din Secţia Gorj, din Secţia Târgu-Jiu şi de la Vâlcea. Sunt muncitori şi dinspre Gorj, dinspre Novaci şi dinspre Obârşia Lotrului. Miercuri trebuie să filmăm ce s-a făcut până acum, urmând ca după-amiază directorul regional să-l informeze pe domnul ministru Cuc. Din două în două zile, domnul Cuc, ministrul Transporturilor, a solicitat prezentarea situaţiei activităţilor de pe DN 67 C Transalpina”, a declarat directorul SDN Târgu-Jiu.

Pe lângă efectuarea lucrărilor de deszpăzire, drumarii se vor ocupa în această săptămână şi de montarea semnelor de circulaţie pe Transalpina.

„Se ocupă de fixarea semnelor, montarea celor care au fost rupte, consolidarea parapetelui, dacă au fost probleme, utilajele curăţă în continuare drumul. Sunt zece utilaje, lame, freze, buldoexcavatoare şi autospeciale cu muncitori, autobasculante care cară piatra din zonă. Credem că la începutul lunii iunie Drumul Regelui va fi deschis circulaţiei publice. Se va circula numai ziua, dimineaţa de la 07.00, până seara la 20.00, cu vehicule de 3,5 tone şi viteza 30 de kilometri pe oră”, a mai precizat Ion Tudor, directorul SDN Târgu-Jiu.

În 2016, şoseaua Transalpina a fost deschisă pe 15 iunie.

Sursa: zf.ro, facebook Hotel Popasul Regelui

[nggallery id=4063]

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea