Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: Pietoni amendaţi vineri la Alba Iulia pentru că nu au respectat regulile privind traversarea. Acţiune IPJ ALBA pentru prevenirea accidentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pietonii indisciplinaţi au fost vineri  în vizorul poliţiştilor. Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au organizat la sfârşit de săptămână o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii.

Serviciul Rutier Alba a organizat vineri, în municipiul Alba Iulia, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietonii.

Cu ocazia acestei acţiuni, pietonilor ce au fost surprinşi în timp ce traversau prin loc nepermis, le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi li s-a atras atenţia pentru modul în care trebuie să traverseze drumul public.

Scopul acţiunii a fost creşterea siguranţei rutiere în ceea ce îi priveşte pe pietoni, dar şi respectarea de către conducătorii auto a regulilor privind prioritatea de trecere ce trebuie să o acorde pietonilor.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii recomandă pietonilor:

  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

UPDATE IPJ Alba: La data de 12 mai a.c., între orele 06.00 – 14.00, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat, cu efective mărite, pentru prevenirea accidentelor datorate excesului de viteză, şi a celor în care sunt implicaţi pietonii precum şi pentru combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor comise de către participanţii la traficul rutier.

În această perioadă au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de 35.230 lei, din care 49 conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză, 8 pietonilor care s-au angajat în traversări prin loc nepermis, iar restul pentru alte abateri.

Spre exemplu, în jurul orelor 8,00, în timp ce de aflau pe DJ 107 H, pe raza comunei Galda de Jos, poliţiştii Serviciului Rutier au constatat faptul că, pe un sector de drum, carosabilul era acoperit cu noroi, ca urmare a faptului că reprezentanţii unei societăţi comerciale ce exploatează o carieră din zonă nu au respectat obligaţia legală de a curăţa roţile camioanelor, înainte ca acestea să pătrundă în drumul public.

În conformitate cu prevederile H.G. 1373 din 2008 privind reglementarea furnizării şi transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România, poliţiştii au luat măsura sancţionării societăţii comerciale ce nu şi-a respectat obligaţiile, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

În perioada imediat următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba continuă acţiunile cu efective mărite, pentru creşterea siguranţei cetățeanului, iar poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, arme şi transporturi vor acţiona, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi pentru asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

[nggallery id=3929]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea