Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Parada de modă ECO Green Fashion Show 2016 – Dovada că imaginația nu are limite când ești tânăr, pasionat de ceea ce faci, lucrezi în echipă și vrei să câștigi o competiție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de elevi de liceu (designeri şi modele) din judeţul Alba au participat, joi, la spectacolul de modă neconvenţională „Green Fashion Show” organizat de către Consiliul Judeţean Alba, Agenţia Locală a Energiei Alba – ALEA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în cadrul campaniei „E COol”, ajuns, în acest an, la cea de-a VII-a ediție.

Green Fashion Show39Așa cum este deja cunoscut, campania îmbracă forma unui concurs care se desfășoară  între grupuri de liceeni care trebuie să realizeze costume din materiale reciclabile/reciclate. Fiecare echipă a trebuit să refolosească într-un mod inedit deșeuri din mediul înconjurător, transformându-le în îmbrăcăminte iar proiectul vizează sensibilizarea elevilor și a cadrelor didactice față de mediul înconjurător presupunând munca în echipă și stimularea creativității.

Cele trei mari premii – excursii eco de 2 zile, oferite de ALEA, au fost câștigate de grupurile:

– 3R Fans, de la Colegiul Național ”Avram Iancu” din Câmpeni – ”Cea mai bună colecție”
– Amalgam, del la Colegiul Național ”Corneliu Medrea” din Zlatna – ”Cel mai bun spectacol”
– Masca, de la Liceul Dr. Lazăr Chirilă din Baia de Arieș – ”Cel mai convingător mesaj eco”

Au mai fost acordate câte 5 premii (constând în ședințe foto și make-up) pentru cele mai bune prezențe scenice; 5 premii (constând în abonamente la Festivalul Untold din Cluj) pentru cele mai bune creații individuale și 5 premii (constând în sesiuni de formare pentru designer vestimentar) pentru cel mai bun designer.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert susținut de Cursh și Alexandra Ungureanu.

[nggallery id=1991]


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Maria Cioruța, albaiuleanca cu 4 copii care s-a înrolat în Armată la 42 de ani. Familia sa a stat 18 ani în Italia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Maria Cioruța, albaiuleanca cu 4 copii care s-a înrolat în Armată la 42 de ani. Familia sa a stat 18 ani în Italia

Femeia din Alba Iulia, mamă a patru copii, care s-a înrolat în armată la vârsta de 42 de ani, împărtășește o poveste impresionantă. Familia Mariei a petrecut 18 ani în Italia și s-a întors în țară în 2017. Maria Cioruța, așa cum a fost prezentată de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, a făcut cunoscută decizia sa de a se alătura armatei.

„Sunt Maria Cioruța, am 42 de ani, sunt din Alba Iulia și sunt mama a 4 copii. În acest an, am decis să mă alătur armatei. În 1999, am plecat în străinătate și am rămas acolo până în 2017, când, împreună cu soțul meu, am hotărât să ne întoarcem definitiv în țară. Chiar dacă am stat 18 ani în Italia, România a fost mereu pentru noi „acasă””, a declarat Maria într-un mesaj publicat pe Facebook.

 

După o lungă perioadă dedicată exclusiv familiei, Maria a simțit nevoia de a-și dedica timp și carierei. Ea menționează că influența fiicei sale, care studiază la Colegiul Militar din Craiova, a fost esențială în luarea acestei decizii.

„Faptul că fiica mea urmează colegiul militar din Craiova m-a apropiat de sistemul militar, pe care întotdeauna l-am admirat, dar nu cred că aș fi avut curajul să mă alătur dacă ea nu ar fi deschis acest drum. Desigur, fără susținerea familiei nu aș fi putut face această alegere”, a adăugat Maria.

Ea relatează că perioada de instrucție a fost intensă, implicând adaptarea la un program strict, purtarea uniformei și a bocancilor pe tot parcursul zilei, cunoașterea armamentului și efectuarea tragerilor.

„Am reușit să depășim toate acestea datorită instructorilor, o echipă de profesioniști și oameni dedicați, care ne-au susținut pas cu pas, ne-au înțeles, ne-au încurajat și ne-au ajutat să ne depășim limitele”, a subliniat ea.

Maria menționează cu mândrie și emoție momentul în care ea și fiica sa s-au regăsit „în uniformă într-o zi atât de importantă precum cea în care eu am depus Jurământul militar”. Ea se declară recunoscătoare și mândră de oportunitatea avută.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare