Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO/VIDEO: Moment aniversar ”Lupa Capitolina” la Alba Iulia – 20 de ani de la amenajarea ansamblului Piața Alessandria

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Împlinirea a 20 de ani de prietenie a municipiului Alba Iulia cu orașul nord-italian Alessandria a fost marcată cu fast, sâmbătă dimineața, în fața statuii Lupa Capitolina – monument donat de Directorul Centrului Cultural Italian „Giovanni Morando Visconti”, dl. Gianfranco Fraccarollo ”spre amintirea originii latine comune”, așa cum se menționează pe placa de la baza statuii.

La eveniment au fost prezenți și legionarii din Garda Romană de la Apulum iar conducătorul lor – istoricul Tudor Roșu le-a vorbit participanților despre semnificația statuii și importanța ei atât pentru Alba Iulia cât și pentru alte orașe, cele mai multe din Transilvania, unde se află monumente asemăntoare.

Au susținut scurte discursuri primarul Mircea Hava și cel mai mare prieten italian al municipiului, dl. Gianfranco Fraccarollo, care a ținut să precizeze că după mai mult de 20 de ani de câd a venit aici constată că Alba Iulia întinerește și se face din ce în ce mai frumoasă.

Au fost prezente oficialitățile locale și județene, reprezentanți ai comunității italiene din Alba Iulia, dar și oaspeți din țară care au dorit ca în acest an să sărbătorească Marea Unire în orașul în care ea s-a înfăptuit.

[nggallery id=774]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei Administrația comunei Mirăslău, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii sediului primăriei. Citește și: Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea