Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Creațiile marca Claudia Castrase au încântat publicul din Cetatea Alba Carolina, la Feeric Fashion Days

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colecția albaiuliancei Claudia Castrase a fost probabil cea mai interesantă prezentare de creații vestimentare pentru femei, din cadrul festivalului de modă Feeric Fashion Days, eveniment ce se desfășoară în acest weekend în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.

Prezentare Claudia Castrase la Alba Iulia (109)Culoare, grație, lejeritate, sex-appeal sunt doar câreva epitetele care imi vin în minte, la cald, după ce am avut ocazia să particip la prezentarea colecției lui Claudia , un designer foarte apreciat în București, unde cu multă muncă a reușit să își construiască o frumoasă carieră în domeniul modei.

Câteva sute de persoane au asitat încântate la prezentarea desfășurată chiar în fața Sălii Unirii și a Muzeului Unirii din Alba Iulia. Am reconuscut pe fundalul muzical al evenimentului vocea inconfundabilă a Alexandrinei Hristov, de altfel o prietenă apropriată a Claudiei Castrase.

Trebuie subliniat faptul că succesul acestui solo fashion show se datorează unei conlucrări a mai multor albaiulence talentate. Make-up artistele Andreea Anghel, Alexandra Ungur, Sorina Brumariu, Mihaela și hair stylestele Ioana Iosep, Iulia Braun și Adela Ruja. De asemenea, o parte dintre manechinele care au prezentat creațiile Claudiei Castrase, probabil cele mai frumoase dintre ele, sunt tot din Alba Iulia – Nelia Poruţ, Raluca Marini, Oana Nistor, Lavinia Vinersar și Ruxandra Postanty din Teiuș.

Deși are un portofoliu impresionant de prezentări atât la festivaluri din țară cât și din străPrezentare Claudia Castrase la Alba Iulia (163)inătate, momentul din această seară a fost unul foarte emoționant pentru designerul albaiulian, întrucât, așa cum singură a mărturisit, este prima prezentare pe care o face în orașul natal, oraș din care a plecat să-și împlinească visul, în urmă cu 15 ani.

Claudia Castrase experimentează, cu fiecare colecție, noi teme, fără ca acestea să afecteze stilul ei, bazat pe un concept simplu, minimal și foarte purtabil. De-a lungul timpului, însă, unele teme revin, aproape obsesiv, Este și cazul creațiilor de inspirație japoneză, prezente și în colecția concepută pentru prezentarea de la Alba Iulia.

“Smart Eyesight a fost prima mea colecție, inspirată de arta vestimentară japoneză. Am lucrat foarte mult la ea și,  periodic, simt să revizitez această tematică. E de fapt un work in progress, dându-mi seama că vastitatea temei invită la noi și diverse interpretări . Pentru această ocazie am conceput ținute de vară, extrem de lejere, din matăsuri, inuri, voaluri, crepe, cu imprimeuri florale.“

Prezentare Claudia Castrase la Alba Iulia (182)Claudia Castrase, originară din Alba Iulia,  a absolvit Academia de Arte Plastice din Bucuresti in 2003– sectia moda. In 2004 deschide în capitală atelierul de creatie si productie “Atelier Claudia Castrase”. Din 2005 are numeroase colaborari ca asistent de costume pentru productii cinematografice, semneaza costumele la piese de teatru și își prezintă periodic colecțiile pe cele mai importante scene de profil din România și din străinătate  Creațiile Claudiei Castrase sunt preferate de numeroase vedete autohtone, iar pictoriale cu ținutele imaginate de designer apar în cele mai importante reviste de specialitate.

Creațiile vestimentare ale Claudiei Castrase s-au făcut remarcate în special prin unitatea, conceptul și maturitatea colecțiilor create de-a lungul timpului. Executia impecabila a pieselor vestimentare vine să completeze conceptul atent studiat. Claudia creează, cu fiecare colecție, o poveste închegată, care are la bază o documentare riguroasă, foarte importantă pentru designer în ecuația fiecărei colecții.

[nggallery id=2044]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea