Rămâi conectat

Actualitate

FOTO/VIDEO: Concert extraordinar marca „Theotokos” cu ocazia Învierii Domnului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Cu ocazia Sfintei Sărbători a Paştelui la biserica Maier I, Corul „Theotokos” a susţinut un concert care a durat 40 de minute având cântece din repertoriul românesc tradiţional şi internaţional. Însoţiţi de părinţi şi rude, tinerii cu vârste cuprinse între 6 ani şi 20 de ani au Preaslăvit Învierea Domnului fiind dirijaţi de părintele Nicolae Călin Bulac care a devenit un reper cu o identitate aparte şi respectată în arealul cultural-artistic al meleagurilor noastre.

Cu începere de la ora 18:30, tinerii s-au adunat cu mic, cu mare la biserică pentru a Slăvi pe cel care a Înviat pentru ca noi să avem viaţă veşnică, dar şi pentru a le face o bucurie părinţilor care au venit la evenimentul devenit tradiţie în Corul „Theotokos”. Echipa este formată din 80 de tineri, dar din cauza vacanţei concertul a fost susţinut doar de jumătate şi cu toate acestea au reuşit să impresioneze prin voci individuale şi de grup. Conform părintelui Călin Bulac, scopul principal al acestui proiect este apropierea copiilor de biserică.

Corul are o vechime de aproape 26 de ani fiind înfiinţat de actualul Mitropolit Andrei Andreicuţ, iar de atunci sărbătorile şi nu numai sunt motiv de întâlnire şi exersare a abilităţilor muzicale. Corul este cunoscut prin faptul că a vizitat de-a lungul timpului America, Australia şi alte 26 de ţări, iar tinerii pregătesc alte excursii la vară în Italia şi în toamnă intenţionează  să-i facă o vizită la Moş Crăciun în Finlanda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea