Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO:”Săptămâna legumelor şi a fructelor”, la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia. Elevii au donat legume pentru copii de la case de tip familial, din Stremţ şi Teiuş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 17-21 noiembrie, în cadrul Colegiului Tehnic”Alexandru Domșa ” Alba Iulia s-a organizat campania socială de sprijinire a copiilor aflaţi în dificultate “Săptămâna legumelor şi a fructelor”. Această campaniea fost desfășurată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC). Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa de alimente.

Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea,angajamentul, responsabilitatea.Campania “Săptămâna legumelor şi a fructelor” implică strângerea de legume şi fructe de către elevii şi profesorii voluntari implicaţi în programul SNAC şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Proiectul acesta a fost o adevărată provocare pentru elevii Colegiului Tehnic”Alexandru Domșa” care au decis să doneze legume, fructe ,dulciuri și chiar conserve din propria cămară pentru cei 17 copii si tineri ocrotiti la Casa de tip familial „Sfantul Ghelasie” Stremt si 9 copii si tineri de la Centrul de Plasament de Tip Familial „ProFamilia” Teius-Asociația Caritas.

Entuziasmul lor a fost impresionant: au aranjat cu multă atenție punctul de colectare printr-un decor potrivit, s-au mobilizat  individual sau la nivelul clasei pentru a aduce o cantitate cat mai mare de legume și fructe. Coordonatorii au încercat să îi motiveze prin oferirea de diplome celor mai generoase clase de elevi ,însă important este că acești copii au înțeles ce însemnă bucuria de a dărui, fără a aștepta nimic în schimb.Totuși, efortul lor nu a rămas nerăsplătit, căci nimic nu putea egala sentimentul de mulțumire de pe chipul copiilor de la cele două centre, beneficiare ale proiectului.

Activitatea  a fost coordonată de  prof. Nicoară Dana -psiholog școlar,  Corb Luciana- bibliotecar, prof.Alexandru Alina-responsabil proiecte și activități educative Consiliul Școlar al Elevilor, cu implicarea învățătorilor , a profesorilor diriginți și cu sprijinul doamnei director Carmen Sînc.

[nggallery id=2653]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea