Rămâi conectat

Actualitate

FOTO:”E ziua ta, țara mea”. Elevi de la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir au sărbătorit Ziua Națională a României, în avans

Ziarul Unirea

Publicat

în

ziua-nationala-la-scoala-nr-3-cugir05În organizarea prof. înv. Lavinia Lupu – Fleșeriu, 65 de elevi ai clasei a II-a A și clasei Pregătitoare A  de la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir au luat parte, marti dimineata, la un spectacol omagial dedicat Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Evenimentul, intitulat ,,E ziua ta, tara mea”, s-a realizat în parteneriat cu directorul școlii gimnaziale, prof Stela Țârlea și comitetul de părinți al clasei.

Copiii Laviniei Lupu, mulți dintre ei îmbrăcați în frumoase costume tradiționale, au recitat poezii patriotice și au interpretat cântece de adâncă vibrație sufletească, precum: ,,Transilvanie frumoasă”, ,,Treceți batalioane române Carpații”, ,, Asta-i casa cea frumoasă”.

Oaspeții acestora au fost 37 de elevi ai clasei pregătitoare A, de la aceeași instituție școlară pregătiți de prof. înv. Elena Crișan, care au venit să vadă și să aplaude programul colegilor lor, ,,înarmați” cu frumoase desene reprezentând Harta României și Tricolorul național. Doamna învățătoare, n-a uitat să le  vorbească elevilor despre Ziua Națională ca despre o zi deosebită, cu semnificație istorică pentru toți românii, 1918 fiind anul cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru.

,,Încă de la grădiniță, copiii trebuie să afle despre istoria și strămoșii noștri tot la fel cum este obligatoriu să-și cunoască familia, părinții, frații, bunicii, rudele mai apropiate sau mai îndepărtate. Ziua Națională este de asemenea un bun prilej de a vă insufla vouă, sentimente de dragoste pentru limba română, poporul român, obiceiurile și tradițiile strămoșești, istoria și eroii noștri”, le-a transmis Lavinia Lupu – Fleșeriu. La finalul manifestării copiii au interpretat un frumos concert de colinde.

Constantin PREDESCU  

[nggallery id=3067]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea