Rămâi conectat

Curier Județean

Foto: Ziua orașului Baia de Arieș – spectacol folcloric și premierea cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 6 august, când creștinii ortodocși au sărbătorit Schimbarea la față a Domnului, Primăria și Consiliul Local Baia de Arieș au organizat o nouă zi a orașului cu iahnie de fasole și cârnăciori, ultimul eveniment de acest fel desfășurându-se în localitate în anul 2015. 

Evenimentul a debutat puțin după miezul zilei cu un cuvânt de deschidere rostit de primarul Traian Pandor care a urat ,,bun venit!” tuturor, alături de o parte dintre oficialitățile locale regăsindu-se Corneliu Olar – deputat de Alba în Parlamentul României și Alin Florin Cucui – vicepreședintele Consiliului Județean Alba. Momentul a fost urmat de un Te Deum oficiat de un sobor de preoți, depuneri de coroane la Monumentul Eroilor și s-a continuat cu un program de cântece, dansuri populare, dansuri de societate și de majorete susținut de elevii Liceului ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș.

La ora 15 a fost programată premierea cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în 2016 și 2017, ocazie cu care au fost premiați și cei 4 elevi din clasele IX-XI de la Liceul ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, tineri care au câștigat în urmă cu câteva zile locul al III-lea al concursului național de protecție civilă ,,Cu viața mea apăr viața”: Andreea Corţ, Silvian Alb, Alin Peteleu și Paul Goia.

Chiar dacă în jurul orei 16 s-a abătut asupra localității o ploaie torențială, cea mai mare parte a participanților a rămas la spectacolul folcloric susținut de ansamblurile ,,Ambient” și ,,Augustin Bena” al județului Alba, iar apoi să-i vadă, să cânte și să danseze alături de apreciații interpreți Angela Rusu, Traian și Valeria Ilea, ultimii doi coborând de pe scenă printre oameni la melodia ,,Pușca și cureaua lată”.

Seara a fost dedicată tineretului, care a avut parte de un spectacol de muzică ușoară cu Xoxo și Sandra, iar la final, cerul de deasupra orașului a fost luminat de un impunător foc de artificii pregătit de organizatori.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4427]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, a fost semnalată prezenta unui urs pe raza localității Oarda. A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea