Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ziua mondială a educației sărbătorită într-un cadru festiv la Cugir

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

14563581_1584628045176965_3322458297737524349_nMiercuri, 5 octombrie, cadrele didactice din orașul Cugir au fost sărbătorite de către Primăria Orașului Cugir, Consiliul Local și Casa de Cultură, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.

Într-o atmosferă elegantă, festivă, dar primitoare, organizatorii i-au întâmpinat pe cei care contribuie în mod esențial la modelarea minții și conduitei tinerilor din oraș, prin cunoștințele transmise, prin rolul de formatori şi educatori pe care-l joaca zi de zi.

În debutul evenimentului, Primarul Adrian Teban i-a felicitat pe educatorii, învățătorii şi profesorii din Cugir pentru munca pe care o depun și a vorbit despre importanța parteneriatului dintre școli și administrația locală, asigurându-i că învățământul va reprezenta întotdeauna o prioritate locală. Felicitări a mai transmis și liderul județean de sindicat Bîrlea Nicolae din cadrul Federației Sindicatelor Independente din Educație, precum și prof. Camelia Dumitrean.

Cele peste 150 de cadre didactice din Cugir au fost plăcut surprinse de programul pregătit de organizatori, evenimentul fiind condimentat cu muzică bună oferită de Taraful Casei de Cultură cu solistele Ionela Popa și Raluca Paștiu, de Grupul Mlădițe Cugirene și Trupa The Puzzels din Alba-Iulia.

Este pentru prima dată când evenimentul are loc în organizarea Primariei, Consiliului Local și Casei de Cultură, până anul acesta Ziua Mondială a Educației fiind celebrată de diferite organizații, în mod separat. Conducerea administrației locale a dorit să unească toate cadrele didactice în acest moment dedicat sărbătoririi educației și să scoată evenimentul din zona politicului. Astfel, începând de anul acesta, sărbătorirea Zilei Mondiale a Educației a fost prevăzută în calendarul activităților cultural-artistice organizate de administrația locală, în semn de respect pentru educație și pentru cei care contribuie în mod esențial la dezvoltarea unei țări, prin cunoștințele transmise, prin rolul de formatori şi educatori ai tinerei generaţii.

La eveniment au mai fost prezenți viceprimarul Cugirului, prof. Calin Furdui, consilierul județean Dan Cherecheș, mai mulți consilieri locali, directorul Casei de Cultura, prof. Rodica Florea.

În anul 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a comemora semnarea, în 1966, a Recomandării făcute de UNESCO și Organizația Internațională a Muncii, privind condițiile de muncă ale personalului didactic.

 

[nggallery id=2787]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea