Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, sărbătorită la Colegiul Economic din Alba Iulia: flyere informative şi concurs. Vezi elevii premiaţi

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

drepturile omului economic10Data de 10 decembrie, prin sărbătorirea Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, a fost pentru elevii de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia un prilej de a-şi cunoaşte mai bine drepturile. Elevii din clasele a X-a G şi a X-a F, coordonaţi de prof. Monica Fer şi Lavinia Dobra au demarat proiectul AI DREPTURI!, cu tema Drepturile noastre de toate zilele.

Proiectul  „Ai drepturi” a debutat cu o campanie de informare în şcoală. Elevii din cele două clase au realizat flyere informative pentru colegii şi profesorii lor.

Vineri, 12 decembrie, elevii şi profesorii au pus punct proiectului, cu prezentarea materialelor Power Point şi a planşelor realizate de elevi. Reprezentanţilor ADR Centru, Mirela Groza şi Nicolae Mărginean le-a revenit misiunea de a decide care sunt cele mai bune materiale.

Premierea s-a făcut în pauză mare în Centrul de Documentare şi Informare al colegiului. Elevii au dezbătut câteva din drepturile fundamentale ale omului: dreptul la religie, drepturile persoanelor cu dizabilităţi, drepturile copilului şi dreptul la educaţie.

 Marius Lupencea şi Marius Dărămuş, din clasa a X-a F, au câştigat premiul I la secţiunea Power Point, iar Marcela Lăpăduş, din cls a X-a G, la secţiunea planşe.

„Şi de această dată ne-am bucurat de sprijinul Agenţiei Pentru Dezvoltare Regională Centru care încurajează astfel de iniţiative educative. Este esenţial ca elevii noştri, viitori adulţi, să fie responsabili şi implicaţi, să îşi cunoască drepturile, dar şi obligaţiile”, au transmis organizatorii.

[nggallery id=2760]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea