Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Ziua Francofoniei, sărbătorită la Sebeș: Proiectul educativ „ECHOS FRANҪAIS DANS NOTRE VILLE”, cu momente artistice și expoziție tematică, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Francofoniei, sărbătorită la Sebeș: Proiectul educativ „ECHOS FRANҪAIS DANS NOTRE VILLE”, cu momente artistice și expoziție tematică, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a organizat, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș și Școala Gimnazială Săsciori – structura Loman, proiectul educativ „ECHOS FRANҪAIS DANS NOTRE VILLE”, conceput pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei, marcată anual la 20 martie.

Citește și: 31 mai-2 iunie: Fun to Fly, la Râpa Roșie. Întâlnire a pasionaților de aeromodelism și automodelism, lângă Sebeș

Festival-concurs de nivel județean, aflat la cea de-a doua ediție, a reunit în sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” un public variat. Pe scenă au evoluat elevi de la mai multe instituții școlare: Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, Școala Gimnazială Săsciori, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Școala Gimnazială Daia-Română și Școala Gimnazială Loman. Aceștia au fost coordonați de cadrele didactice: Cosma Cornelia, Jantea Maria, Popa Diane, Cernat Carmen, Ștefănescu Mihaela, Ionașcu Nicolae, Toma Adina, Berindei Magdalena, Iosub Nicolae, Marian Raul, Ordean Iovuța Nicoleta și Ștefan Mirela.

Expoziția tematică organizată în foaierul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș s-a dorit a fi o invitație în explorarea unei varietăți de aspecte culturale ale lumii francofone, de la arta modelajului și a machetelor miniaturale, la arta picturii. Încadrate în cele cinci secțiuni ale festivalului-concurs, lucrările elevilor și momentele artistice pline de creativitate și diversitate au fost evaluate de membrii juriului și premiate cu diplome și cărți.

Francofonia, în esența sa, este mai mult decât o comunitate de vorbitori de limbă franceză. Este un testament al valorilor comune, al aspirațiilor împărtășite și al cooperării fructuoase dintre popoarele și națiunile care o compun.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sebeș, căreia i s-au alăturat o serie de sponsori, care au oferit tuturor elevilor participanți și cadrelor lor didactice brățări și pixuri personalizate cu logo-ul festivalului, dulciuri și momente imortalizate fotografic și video, de neuitat. Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a oferit câștigătorilor premii constând în cărți cu traduceri în limba franceză ale poetului și filosofului Lucian Blaga.

Festivalul „ECHOS FRANÇAIS DANS NOTRE VILLE” ediția 2024 a fost o experiență captivantă și inspirațională, care a adus, la Sebeș, farmecul culturii francofone și o varietate a exprimării artistice în spiritul limbii franceze. A fost o oportunitate extraordinară de a celebra diversitatea și creativitatea umană într-un mediu prietenos și inclusiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General

Unirea Ziarul

Publicat

în

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General Consiliul local al comunei Roșia Montană a aprobat în ședința din 18 aprilie 2024 încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Consiliul Județean Alba. Hotărârea are […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea