Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Aiud prin manifestări în cea de-a XXIX-a ediţie a evenimentului “Ceasul de taină al poeziei: Mihai Eminescu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Culturii Natioanle Aiud013Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită şi la Aiud, printr-o manifestare de dedicată poetului naţional Mihai Eminescu. A cuprins colocviu literar despre viaţa şi opera acestuia, recital de muzica, prezentare de carte, expoziţie de artă plastică şi concurs şcolar dedicat marelui poet.

Cele două cărţi lansate reprezintă o importantă restituire a valorilor culturii scrise reprezentate de Livia Rebreanu Hulea şi de Ovidiu Hulea. Restituirile sunt realizate de Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud în parteneriat cu ASTRA, Despărţământul „Ovidiu Hulea” Aiud, ce îşi propun tipărirea tuturor volumelor publicate de cei doi oameni de cultură aiudeni.

Expoziţia de artă a prezentat un concept curatorial prin reprezentarea grafică a Aiudului în viziunea unor artişti plastici participanţi la Tabăra Internaţională de Artă Plastică Inter-Art de la Aiud.

Colocviul şi concursul au reprezentat o incursiune literară în opera şi viaţa poetului Mihai Eminescu, oferind o imagine nouă asupra valorii şi actualităţii creaţiei eminesciene.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala I.C. Brătianu a Primăriei Municipiului Aiud.

[nggallery id=3270]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea