Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Ziua Copilului sărbătorită la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Copilărie, ce frumoasă ești!/ Ești lumea mea de zbor și de povești,
Tu ești frumoasă ca un vis / Ești colț de rai, ești paradis.”

Cu ocazia Zilei de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului, Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir a organizat și anul acesta evenimente inedite adresate copiilor preșcolari și școlari ai instituției.

gradinita cugir 1 iunie004În deschiderea programului directorul unității de învățământ, prof. Stela Țîrlea, a vorbit despre semnificația și importanța acestei zile adresându-le, în final, tuturor copiilor urarea de „La mulți ani!”. Manifestările organizate cu acest prilej au inclus, pe lângă expoziția de desene, și un program cultural-artistic în care copiii au surprins cele mai frumoase ipostaze ale copilăriei.

Programul artistic, organizat în careu festiv, a fost deschis de preșcolarii Grădiniței Nr. 5 care ne-au încântat prin gingășia și puritatea glasurilor lor, precum și prin costumele special pregătite pentru acest eveniment. În continuare s-au derulat momente alese de cântec și poezie, susținute de elevii mici și mari ai școlii nostre. ”Ce dragă-mi ești, copilăria mea!/ Tu-aduci doar bucurie-n viața mea/ Ești ca un vis senin, frumos/ Ești drumul meu cel luminos”, au răsunat glasurile minunate ale copiilor. Voioșia și candoarea lor au întreținut permanent o atmosferă plină de bucurie și entuziasm. În încheiere, grupul Anotimpuri al școlii, condus de profesorii Luminița și Adrian Cebotari, ne-au bucurat inimile prin cântecele deosebite, interpretate cu sensibilitate.

Poeziile, cântecele și nu în ultimul rând, desenele copiilor, toate la un loc, au exprimat și au zugrăvit în sonorități și acorduri armonioase și pure, în tonalități strălucitoare și calde, universul mirific, de basm, al copilăriei.

La sfârșitul programului, consilierul educativ, prof. Luminița Sgubea, i-a felicitat pe copii pentru programul prezentat și le-a adresat îndemnul de a trăi cât mai frumos această minunată perioadă a vieții lor. Copilăria este vârsta bucuriei și a inocenței care strălucește pe chipul oricărui copil. Este o lume aparte, plină de zâmbet și lumină, pentru toți copiii, chiar și pentru cei aflați în suferință care nu trebuie uitați nicio clipă, cu atât mai mult în această zi care se face prilej, pentru noi toți, de a aduce și în inimile lor un strop de speranță și de bucurie.

Mesajul final transmis de consilierul educativ, cu ocazia Zilei Copilului,  celor mici și celor mari deopotrivă, a fost acela de a păstra mereu copilăria curată în suflet, ca pe o rază de lumină. Doar atunci viaţa noastră va fi mai frumoasă, mai senină și mai bună.

La mulți ani copiilor din întreaga lume! La mulți ani tuturor celor cu suflet de copil! (Prof. Luminița Sgubea)

[nggallery id=2203]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea