Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| Zelenski a semnat OFICIAL cererea de aderare la UE și urmează să fie transmisă marți la Bruxelles

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zelenski a semnat OFICIAL cererea de aderare la UE și urmează să fie transmisă marți la Bruxelles

Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, a transmis Rada Supremă (Parlamentul) Ucrainei, într-un mesaj publicat pe Twitter luni seară.

Potrivit informațiilor neoficiale ale PAP, diplomații polonezi de la Bruxelles au fost implicați direct în pregătirea cererii Ucrainei. În ultimele zile, ambasadorul Ucrainei, Vsevolod Chentsov, a participat la reuniunea Consiliului ambasadorilor statelor membre ale UE și s-a întâlnit de mai multe ori cu diplomații Reprezentanței Permanente a Republicii Polone pe lângă UE .

Potrivit unor informații neoficiale publicate de PAP, președintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa marți la o sesiune extraordinară a Parlamentului European la Bruxelles fie online, fie va trimite un mesaj video membrilor PE .

CITEȘTE ȘI: Mesaj de recunoștință pentru România din partea președintelui Volodimir Zelenski: „Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri”

Duminică, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că „Ucraina este una dintre noi și ne dorim să fie în Uniunea Europeană”. Cu toate acestea, președinta CE nu a sugerat că Ucraina ar putea adera în urma unor proceduri de urgență.

Charles Michel, președintele Consiliului European, a declarat într-un interviu acordat mai multor agenții de presă, inclusiv PAP, că Comisia Europeană și Consiliul vor trebui să ia o decizie în această chestiune.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea