FOTO: Zeci de albaiulieni au urmărit filme de foarte scurt metraj, în prima seară a Festivalului „Tres Courts”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Zeci de albaiulieni au luat parte în această seară la prima zi a Festivalului de Film de Foate Scurt Metraj, “Tres Courts”. În total, astăzi au rulat 23 de filme cu durată de maxim 3 minute. La final, cei prezenţi au votat filmul care le-a plăcut cel mai mult.

Descoperitor de talente şi apărător al diversităţii culturale, festivalul doreşte să creeze o punte între culturi şi să democratizeze filmul. El permite astfel regizorilor din întreaga lume să îşi pună în valoare creaţiile exprimându-se la egalitate, într-un format foarte scurt, deci şi mai puţin costisitor şi adaptat unei difuzări pe multiple suporturi.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Unic în lume, Festivalul Internaţional de foarte scurt metraj Très Courts are darul omniprezenţei: prezintă şi pune în competiţie în toate colţurile planetei filme de maxim 3 minute, realizate de creatori confirmaţi sau de începători. Din 25 aprilie în 5 mai 2013, 100 de oraşe din 25 de ţări, partenere ale Très Courts propun locuitorilor lor să împărtăşească un moment de solidaritate mondială în domeniul filmului. România participă cu 20 de oraşe, care vor găzdui festivalul în perioada 25 – 28 aprilie 2013.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Festivalul “Tres Courts” de la Alba Iulia este organizat de Asociaţia Ryma, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia şi al Consiliului Judeţean Alba.

În zilele următoare, festivalul va continua la Alba Iulia cu selecţia internaţională şi cu cea a filmelor pentru copii.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325