Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

FOTO: Zeci de albaiulieni au urmărit filme de foarte scurt metraj, în prima seară a Festivalului „Tres Courts”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de albaiulieni au luat parte în această seară la prima zi a Festivalului de Film de Foate Scurt Metraj, “Tres Courts”. În total, astăzi au rulat 23 de filme cu durată de maxim 3 minute. La final, cei prezenţi au votat filmul care le-a plăcut cel mai mult.

Descoperitor de talente şi apărător al diversităţii culturale, festivalul doreşte să creeze o punte între culturi şi să democratizeze filmul. El permite astfel regizorilor din întreaga lume să îşi pună în valoare creaţiile exprimându-se la egalitate, într-un format foarte scurt, deci şi mai puţin costisitor şi adaptat unei difuzări pe multiple suporturi.

Unic în lume, Festivalul Internaţional de foarte scurt metraj Très Courts are darul omniprezenţei: prezintă şi pune în competiţie în toate colţurile planetei filme de maxim 3 minute, realizate de creatori confirmaţi sau de începători. Din 25 aprilie în 5 mai 2013, 100 de oraşe din 25 de ţări, partenere ale Très Courts propun locuitorilor lor să împărtăşească un moment de solidaritate mondială în domeniul filmului. România participă cu 20 de oraşe, care vor găzdui festivalul în perioada 25 – 28 aprilie 2013.

Festivalul “Tres Courts” de la Alba Iulia este organizat de Asociaţia Ryma, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia şi al Consiliului Judeţean Alba.

În zilele următoare, festivalul va continua la Alba Iulia cu selecţia internaţională şi cu cea a filmelor pentru copii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea