Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Zece profesori de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia, la un curs de formare profesională în Polonia, în cadrul proiectului Erasmus ”Inovaţii ȋn predarea mecatronicii, orientată spre practică„

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zece profesori de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia au participat, în perioada  3-7 aprilie 2017, în Polonia, Sanok, la o activitate transnațională de învățare pe termen scurt din cadrul proiectului ”INTEMPO”  (Innovations in teaching mechatronics in automotive sector, practically oriented), ID 2015-1-RO01-KA202-015178.

Colegiul  este coordonatorul acestui proiect, care se implementează  în perioada 01.12.2015 – 30.11.2017, prin programul ERASMUS + , Acțiunea cheie  (KA2) – Parteneriate strategice, domeniul formare profesională.

Cursul a fost furnizat de organizația parteneră Zespół Szkół Nr 2 w Sanoku, Sanok și a inclus: ore de laborator de mecatronică, utilizarea kiturilor programabile Lego Mindstorms EV3, principiile de construire a dispozitivelor mecatronice cu Lego Mindstorms, motoare și senzori, comunicarea cu procesorul, activități practice de construire a unui robot, crearea și modificarea programului de control, demonstrații cu roboții proiectați și programați, introducere în programarea și imprimarea 3D (terminologie specifică, software – Thingivers și GrabCAD, pregătire pentru printare, configurare prin MakerBot și Cura, imprimarea 3D a unui model simplu).

Pe parcursul celor cinci zile, formarea s-a realizat prin învățare practică, brainstorming, dezbatere, demonstrații, împărtășire de experiențe, sub îndrumarea specialiștilor polonezi și cu sprijinul  elevilor acestora. Evaluarea activității de învățare s-a făcut atât pe parcursul desfășurării cursurilor, prin activități practice cât și prin completarea unui chestionar de evaluare. La finalul celor cinci zile de curs, profesorii participanţi au primit două certificate: Europass Mobility şi Certificatul de participare.

Pe lângă programul de învățare s-au desfășurat și activități culturale: vizite la Parcul tehnologic AEROPOLIS,  la Castelul Sanok care deține o colecție impresionantă de icoane și o expoziție cu lucrările pictorului polonez Zdzisław Beksińsk, la Muzeul satului-Skansen, la Universitatea Tehnică din Sanok.

Alături de cele zece cadre didactice din România, au mai participat alți unsprezece profesori din organizațiile partenere ale proiectului, respectiv FA-Magdeburg GmbH, Magdeburg, GERMANIA, Consorzio per la formazione logistica intermodale, Venezia, ITALIA, Mesleki Egitim Merkezi, Edremit, TURCIA.

Activitatea din Polonia își aduce aportul la realizarea obiectivului general al proiectului INTEMPO, acela de a îmbunătăți aptitudinile și competențele profesorilor si ale formatorilor din învățământul profesional si tehnic, astfel încât abordarea didactică să răspundă nevoilor organizațiilor partenere.

[nggallery id=3772]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea