Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Weekend plin pentru polițiștii din Alba: Amenzi de peste 16.000 de lei, 5 permise reținute, un urmărit național depistat și 70 de contravenții constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Weekend plin pentru polițiștii din Alba: Amenzi de peste 16.000 de lei, 5 permise reținute, un urmărit național depistat și 70 de contravenții constatate

În cursul zilei de sâmbătă, 12 august 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 367 de persoane și au fost verificate 232 de autovehicule.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Au fost constatate 70 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 16.885 lei. Au fost retrase două certificate de înmatriculare și au fost reținute 5 permise de conducere din care unul pentru conducere sub influența alcoolului și două pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri/oră.
Au fost efectuate 182 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat o infracțiune.

A fost depistată o persoană urmărită la nivel național.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, care a avut loc ieri, 12 august, pe raza municipiului Alba Iulia și a localităților rurale arondate, au fost organizate 9 filtre rutiere. Polițiștii au testat 146 de conducători auto privind consumul de alcool sau droguri și au constata 42 de abateri de natură contravențională, 30 dintre acestea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.
La acțiune au luat parte 60 de polițiști și jandarmi.

Aceasta a avut și o componentă informativ- preventivă la care au luat parte și reprezentați ai Centrului Regional de Evaluare și Prevenire Antidrog Alba Iulia.

Conducătorii auto au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost informați în legătură cu modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei. Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să dispună suspendarea executării pedepsei.

La art. 91 din Legea nr. 286/2009 – Codul Penal, a fost introdus aliniatul 3 ind. 1, potrivit căruia „nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea