Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, Volero Zurich – Volei Alba Blaj 3-0, în ultima rundă a Ligii Campionilor | Prima înfrângere pentru campioana României, deja calificată în playoffs 6

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, deja calificată în playoffs 6 al Ligii Campionilor, o performanță istorică pentru echipa din “Mica Romă”, a pierdut ultimul meci din Grupa A, în deplasare cu Volero Zurich, scor 0-3 (22-25, 15-25, 9-25).

Meciul nu mai avea nicio miză pentru campioana României, considerată de CEV surpriza stagiunii, Volei Alba Blaj abordând confruntarea din postura de lider, cu 5 victorii la activ și 14 puncte. În schimb campioana Elveției era obligată să câștige toate punctele pentru a spera la calificarea în faza disputelor eliminatorii.

Fără libero-ul Marina Vujovic – accidentată, echipa din „Mica Romă” a abordat confruntarea cu o formulă inedită, ce le-a avut pe Koleva și Morales printre titulare. Și așa Blajul, relaxat în privința calificării, a jucat foarte bine în debutul meciului când a condus cu 8-4. Primul set a fost unul atractiv, cu răsturnări de situații, Volero egalând la 13 și conducând cu 16-13 la al doilea time out tehnic. A fost rândul Blajului să egaleze la 19, mergându-se cap la cap până la 22-22, când gazdele au sprintat spre câștigarea setului inaugural.

Pe fondul relaxării evidente și a multiplelor modificări făcute de Zakoc, Volero a dominat următoarele două seturi, în care a condus în permanență, meciul durând 80 de minute.

*Vineri, 2 martie, aflăm adversarul din playoffs 6!

Volero are 13 puncte și prinde astfel unul dintre celelalte două locuri secunde, bătălia indirectă fiind cu Grupa B (Imoco Conegliano – 14 și Gorgonzola Novara – 13, meci direct pe terenul ultimei) și Grupa D (VakifBank Istanbul – 17 și Galatasaray Istanbul – 12, meci direct acasă la “Galata”, câștigat de VakifBank cu 3-1),

Volei Alba Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Slavina Koleva, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe,  Lynda Morales – Selime Ilyasoglu (libero); au mai jucat Lena Moellers, Mariana Aquino, Aleksandra Crncevic, Ramona Rus; Andreea Tamaș. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Să precizăm că tragerea la sorți pentru disputele eliminatorii din playoffs 6 va avea loc vineri, 2 martie, iar jocurile sunt prevăzute în 20-22 martie – turul, respectiv 3-5 aprilie – returul. În această fază a întrecerii se califică primele clasate din cele 4 grupe și alte două ocupante ale locului secund, cu cel mai bun punctaj. Posibile adversare sunt Dinamo Kazan (maximum de puncte în grupa C), VakifBank Istanbul (grupa D, 17 puncte), Imoco Conegliano și Gorgonzola Novara (Grupa C), Volero Zurich și Galatasarasy Istanbul, după ce se va decide cine va organiza Final Four-ul, în afara locurilor calificante rămânând Chemik Police (locul secund în Grupa C, 10 puncte)

În prima etapă din faza secundă a stagiunii Diviziei A1 (primele şase echipe), în 3 martie, în Sala „Timotei Cipariu”, ora 18.00, un nou duel între cele două formaţii, Volei Alba Blaj – Agroland Timişoara, ce s-au întâlnit în ultima rundă a sezonului regulat.

Foto: CEV

[nggallery id=5251]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea