Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, Volei Alba Blaj – Volero Zurich 3-1! Victorie de senzație și rezultat istoric pentru campioana României, în Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a reușit un succes imens, 3-1 (26-24, 25-22, 24-26, 25-21), cu campioana Elveției, Volero Zurich, având un debut extraordinar în Grupa A a Champions League! Într-o atmosferă fabuloasă, în Sala „Transilvania” din Sibiu, tripla campioană a României a furnizat o adevărată „bombă” a întrecerii supreme a voleiului european.

Și dacă ediția trecută Volero Zurich era inabordabilă, acum Blajul și-a jucat șansele în stil de mare echipă  și a învins  o formație care beneficiază de un buget de peste 4 milioane de euro!

Revelionul a venit mai devreme pentru „Mica Romă”, Volei Alba Blaj repurtând o victorie istorică, cel mai important rezultat din palmaresul clubului blăjean, unul înființat în 2011. „Ce dă Blajul” era titrat inspirat pe eșarfele-cadou primite de fani, iar Blajul a dat o mare victorie!

O Sală „Transilvania” aproape plină, în jur de 1900 de spectatori (un record pentru un meci al Blajului) a trăit cu sufletul la gură o confruntare  în care favoritele au jucat extraordinar. Fanii blăjeni au făcut cărare până la Sibiu, venind cu sutele pentru a fi alături de „mândria județului”, o formație admirabilă

Volei Alba Blaj a început perfect întâiul joc din a 4-a campanie europeană, conducând cu 6-1. Volero a echilibrat disputa, venind mereu din urmă, înregistrându-se egalități la 8, 12, 16, 22, a intrat și nou-venita Crncevic (inspirată înlocuire), însă în cele din urmă fetele lui Zakoc au avut nervii tari, nu au cedat și au fructificat a doua minge de set.

Pe aceleași coordonate s-a disputat și setul secund, cu echipa din „Mica Romă” mereu în față, o dispută cu nerv, faze pe muchie de cuțit, iar amfitrioanele, împinse de la spate de un public admirabil, au reușit să câștige 25-22, deși Volero s-a apropiat periculos.

Cu un punct câștigat, Volei Alba Blaj a rezistat atacului disperat al oponentelor, ce simțeau umilința. Volero a arătat forță, a stat aproape până la al doilea time-out tehnic, 16-16, fiecare minge a căpătat o importanță aparte, partida căpătând accente de dramatism. Fiorul s-a strecurat, scorul a devenit 18-20 pe câteva greșeli, dar Salaoru și Cleger au restabilit egalitatea. Iarăși Volero a avut două puncte avans, 22-20, 24-22! Două mingi de set pentru Volero, ambele anulate, însă a treia a fost câștigată de elvețience, care au reintrat în joc.

Blajul și-a revenit din pumni, a avut forța morală să o ia de la capăt și pornit în trombă al 4-lea set, conducând cu 5-1. Însă Volero a remontat, iar la primul time-out tehnic era 8-6, meciul fiind palpitant în continuare! S-a ajuns la 13-7, dar nimic nu era jucat, scorul s-a strâns 14-11, iar Zakoc a solicitat time-out pentru a regla mecanismul. Și Blajul s-a distanțat încet, 20-15, 22-18, îndreptându-se spre cucerirea celor trei puncte, finalul fiind trăit în picioare de un public incendiar. S-a ajuns la 3 mingi de meci pentru !

Volei Alba Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Selime Ilyasoglu, Nneka Oniejekwe – Marina Vujovic (libero); a mai jucat Aleksandra Crncevic, Lena Moellers, Ramona Rus (debut în Champions Leagued); Slavina Koleva, Jennifer Alvarez.

Programul unicei reprezentante a României la volei în Champions League este următorul: *joi, 11 ianuarie 2018, Developres Rzeszow – Volei Alba Blaj (ora 19.00); *miercuri, 24 ianuarie, ASPTT Mulhouse – Volei Alba Blaj (ora 21.00); *miercuri, 7 februarie, Volei Alba Blaj – ASPTT Mulhouse (Sibiu, ora 18.00); *joi, 22 februarie 2018, Volei Alba Blaj – Developres Rzeszow (Sibiu, ora 18.00); *marţi. 27 februarie, Volero Zürich – Volei Alba Blaj (ora 21.00).

 

[nggallery id=5018]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea