Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – VK UP Olomouc 3-0 | Vicecampioana Europei, în turul al treilea, unde o așteaptă Allianz MTV Stuttgart

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, după victoria din Sala „Transilvania” din Sibiu, scor 3-0 (27-25, 25-20, 25-23), cu VK UP Olomouc.

Cu dublă victorie, echipa din „Mica Romă” a reușit să treacă în faza superioară, dar până la grupele Champions League, obiectivul acestei ediții, o așteaptă dubla mult mai dificilă cu Allianz MTV Stuttgart, în 7 și 13 noiembrie, primul meci pe teren propriu. Echipa lui Darko Zakoc și-a respectat statutul de favorită, dar este evident faptul că angrenajul mai are nevoie de reglaje, iar disputa cu echipa din Germania este la alt nivel de dificultate.

N-a fost deloc simplu în setul inaugural pentru reprezentanta României, cu Maja Aleksic în formula de start, ce a trăit mari emoții în final, deși a condus în permanență.Se părea că disputa din tur, din Cehia, se prelungește și în manșa secundă. Blajul a avut 4 mingi de set la 24-20, însă echipa din Cehia a avut o revenire extraordinară și a întors scorul, cu 5 puncte la rând, prelunând conducerea cu 25-24 și având la rându-i o minge de set. A fost rândul Blajului să revină fabulos, să cucerească următoarele trei mingi și să-și adjudece setul cu 27-15!

*Sală aproape plină și salutul islandez

Apoape 1800 de spectatori au fost prezenți în Sala „Transilvania” din Sibiu, atmosfera fiind una specifică unei partide europene. Galeria blăjeană a dat iarăși tonul celebrului „huh”, consacrat de suporterii islandezi la Euro 2016, model patentat la Final Four-ul de la București, iar fanii din sală au preluat îndemnul palmelor.

În al doilea set, Blajul a apăsat serios pedala, iar rezistența cehă s-a topit încet, echipa lui Darko Zakoc având mereu avantaj: 7-4, 12-8, 16-12, 20-15.

La 2-0, Olomouc se părea că a cedat total, partida transformându-se într-o dispută inegală, în care Blajul s-a aflat mereu la timonă, însă nu a fost așa: la 13-7 Jiri Teply solicitând al doilea time-out, în încercarea de a opri echipa adversă. Cu folos, întrucât Olomouc a remontat iar și a egalat la 20, preluând chiar conducerea cu 22-21, fiind rândul lui Zakoc să apeleze la time-out. Inspirat, întrucât Blajul a întors scorul la 24-22, a irosit prima minge de meci și în cele din urmă a obținut o victorie în minimum de seturi, dar avut momente când nu și-a găsit ritmul.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova–  Sonja Newcombe, Maja Aleksic, Ioana Baciu, Ana Lazarević, Nađa Ninković  – Suzana Ćebić (libero 1); au mai mai jucat: Marina Vujović (libero 2), Mariya Karakasheva, Sara Hutinski, Katerina Shidkova; în lot Ramona Rus, și Aleksandra Cirovic, Nneka Onyejekwe.

[nggallery id=6340]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea