Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, start triumfal în Champions League, 3-1 cu Volero Zurich, campioana Elveției

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Start extraordinar pentru Volei Alba Blaj, campioana României, în a treia participare consecutivă în Champions League, 3-1 cu Volero Zurich, multipla campioană a Elveției, iar echipa din „Mica Romă” speră la calificarea în Play-off 6 al Ligii Campionilor.

La finele confruntării contând pentru Grupa A a întrecerii europene, primarul Gheorghe Rotar a anunțat că în cazul accederii în etapa superioară a competiției, Volei Alba Blaj își va depune candidatura pentru a organiza, în Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca, Final Four-ul Champions League. „O victorie istorică pentru Blaj! Dacă vom continua evoluțiile la același nivel, putem trece în faza superioară a Champions League, iar în acest caz ne vom depune candidatura pentru a organiza la Cluj Final Four-ul Champions League„, a declarat edilul Blajului.

În jur de 1900 de spectatori au asistat în Sala „Transilvania” din Sibiu la un succes istoric pentru deținătoarea eventului intern, data de 13 decembrie rămânând una de referință, chiar dacă Volero nu mai are forța din ediția precedentă.

*Darko Zakoc: „O victorie mare pentru noi!”

„O victorie mare pentru noi, sunt fericit, fetele merită felicitări, la fel ca și publicul care a stat alături de noi. Am început excelent, au fost seturi strânse, dar apoi am greșit neforțat în setul trei, când trebuia să închidem meciul. Victoria și cele trei puncte contează foarte mult pentru noi. În perspectivă, ne dorim să transferăm un centru, pentru a ne întări efectivul și a ne atinge scopul în acest sezon„, a spus antrenorul Darko Zakoc. „Este extraordinar acest debut în Champions League, nici nu se putea mai bine. Ne-am propus să depășim faza grupelor, iar dacă din următoarele două deplasări, în Polonia și Franța, aducem trei puncte, avem prima șansă la locul întâi„, a comentat Vladimir Bacșiș, directorul general al Volei Alba Blaj.

Cea mai bună jucătoare a fost Ana Cleger (26 de puncte), Adina Salaoru a servit cel mai bine (4 ași), iar cea mai bună preluare a avut-o Aleksandra Crncevic – 36 la sută.

Au evoluat pentru Blaj: Barakova 1p – Cleger Abel 26p (4 blocaje), Thomaz de Aquino 5p, Nneka 11p (4 blocaje), Ilyasoglu 2p, Salaoru 21p (4 ași), Vujovic-libero; au mai jucat: Crncevic 5p, Mollers 2p, Rus 1p.; rezerve neutilizate: Koleva, Alvarez Hernandez. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Campioana României va avea în continuare următorul program în grupa A: Developres Rzeszow – Blaj (11 ianuarie 2018), ASPTT Mulhouse VB – Blaj (24 ianuarie), Blaj – ASPTT Mulhouse VB (7 februarie), Blaj – Developres Rzeszow (22 februarie) şi Volero Zurich – Blaj (27 februarie). În celălalt meci al grupei, Developres Rzeszow – ASPTT Mulhouse 3-1.

Prima clasată din fiecare din cele patru grupe, plus două echipe cu cea mai bună linie de clasament se vor califica în faza Play-off 6 al Ligii Campionilor, care programează partide între 20 martie şi 5 aprilie.

[nggallery id=5019]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea