Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, doi ani de la performanța fantastică din Champions League: medaliile de argint în grandioasa competiție continentală

Dan HENEGAR

Publicat

în

În urmă cu doi ani, în 5 și 6 mai 2018, la București s-a disputat un eveniment de marcă, Final Four-ul Champions League la volei feminin, turneu în care Volei Alba Blaj a izbutit o performanță de senzație, calificarea în finala grandioasei competiții.

„Mica Romă” a luat cu asalt capitala României, sute de suporteri blăjeni, dar și din Alba fiind alături de fetele conduse de Darko Zakoc pentru a trăi momente unice, rezultând amintiri incredibile pentru cei implicați în activitatea „mândriei Albei” încă de la înființare, precum primarul Gheorghe Rotar sau președintele Sergiu Ștefănescu.

În 2018, Volei Alba Blaj a realizat cea mai mare performanță din istoria voleiului feminin românesc intercluburi, după ce a disputat finala Ligii Campionilor, la turneul Final Four pe care l-a organizat, în perioada 5-6 mai la București. Echipa pregătită de Darko Zakoč a învins în semifinale Galatasaray Istanbul, scor 3-1, în cel mai important meci din istoria clubului, dar a cedat în finală în fața formației VakifBank Istanbul, scor 0-3.

Au fost clipe senzaționale oferite de Volei Alba Blaj, ce a intrat în finala unei competiții stelare, fenomenul Blaj ajungând la cel mai înalt nivel, o minune a sportului românesc, voleibalistele, printre care și Ramona Rus fiind primite acasă ca adevărate campioane.

În următorul an, Volei Alba Blaj a acces în a doua finală continentală consecutivă, Cupa CEV, iar pe plan intern gruparea din Ardeal a reușit, din 2018, să mai cucerească două titluri (2019 – event) și în acest sezon, încheiat din pricina pandemiei de COVID-19.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) – locul 7 în seria de calificări la Campionatele Europene Under 18 și ratarea accederii în semifinale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj) a concurat la Campionatul European Under 18 din Slovacia în calificările probei de 800 de metri, nereușind calificarea în semifinale, la cea mai importantă competiție a anului în ceea ce-l privește. Competitorul din Alba s-a clasat pe locul șapte (ultimul) în a treia serie de calificare cu timpul 1:55.68, cursa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea