// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: Volei Alba Blaj – Dinamo Krasnodar, în Champions League 1-3 | Al doilea eșec al campioanei României, împotriva deținătoarei Cupei CEV

volei-alba-blaj-dinamo-krasnodar-champions-league-24 În Sala „Transilvania” din Sibiu, Volei Alba Blaj a pierdut cu Dinamo Krasnodar, deţinătoarea Cupei CEV, într-un meci contând pentru etapa a doua a Grupei B din Champions League, scor 1-3 (23-25, 25-16, 19-25, 22-25).

Reprezentanta României a început cu stângul anul 2017, pierzând întâiul joc oficial, la finele unei partide în care Blajul a sperat la multe și a realizat puține.

Într-o grupă a „morții”, Volei Alba Blaj și-a legat speranțele de a face un rezultat notabil de acest joc, împotriva deținătoarei Cupei CEV, însă nu a reușit minunea, Dinamo Krasnodar fiind mult prea puternică. Formația din „Mica Romă” a evoluat oscilant, a reușit doar să egaleze, dar s-a aflat la un nivel inferior comparativ cu jocul de la Moscova. Volei Alba Blaj a dezamăgit și n-a reușit nici măcar să ia puncte într-o confruntare care s-a dorit a fi una a „adevărului” în privința aspirațiilor europene.

 

Peste 1300 de spectatori au fost la Sibiu, pentru a asista la întâiul joc intern din Champions League al Campioanei României, în Sala „Transilvania” temperatura fiind extrem de scăzută, doar 17 grade Celsius. Întâlnirea a fost prefațată plastic de Sergiu Ștefănescu, președintele Blajului: „Când jucăm cu Dinamo Moscova și Volero Zurich, parcă am întâlni, la fotbal Barcelona sau Bayern Munchen. Dinamo Krasnodar este un fel de Sevilla pentru România. Aceasta e șansa noastră într-o grupă infernală„, a spus Ștefănescu, într-o comparație cu fotbalul.

*Primul set echilibrat

Blajul a început bine primul set a condus cu 5-2, însă Dinamo a întors rezultatul. Echilibrul s-a păstrat aproape, s-a jucat aspru, existând și un moment litigios, când Blajul a cerut punct dar în loc de 20-18 s-a făcut 19-19. Krasnodar a ajuns la 24, iar elevele lui Zakoc au anulat prima minge de meci, după o fază prelungită ce a ridicat sala în picioare.

*Al doilea, marș blăjean, al treilea dominat de Dinamo

În al doilea set, Volei Alba Blaj a zburdat, a impus ritmul, dominând categoric confruntarea, distanțându-se confortabil, astfel că disputa nu a avut istoric. Rolurile s-au inversat în următorul set, când Dinamo Krasnodar a fost echipa ce a deținut supremația și a avut un avantaj consistent. Dar campioana României nu a renunțat și s-a apropiat la 17-20, insuficient însă…

*Pe muchie de cuțit în setul al 4-lea

Aflată pe val, Dinamo Krasnodar a început puternic setul al 4-lea ce putea fi ultimul, dar Blajul a remontat spectaculos de la 5-8, ajungând să conducă cu 10-8 și 11-9. Reprezentanta României a intrat în avantaj la al doilea time-out al setului, 16-13, în prim plan fiind Tatsiana Markevich. Echilibrul s-a păstrat, cu Volei Alba Blaj având avantaj de unul-două puncte, până la 22-21.Dinamo Krasondar a egalat la 22, iar Zakoc a simțit pericolul și a solicitat time-out, dar Krasnodar a ajuns la 24-22, având două mingi de meci! A fructificat-o pe prima, în urma unui „challenge” (arbitrii au urmărit reluarea video a fazei), situație mai rar întâlnită la volei, în timp ce echipele așteptau verdictul în teren.

Până la urmă însă, Dinamo Krasnodar a avut nervii mai tari, a fructificat avantajul moral și a câștigat primul său joc din Grupa B.

Natalia Malykh de la Dinamo Krasnodar s-a dovedit cea mai bună jucătoare, cu 27 de puncte, fiind urmată în ierarhia punctelor realizate de Samara Rodrigues – 22 de puncte şi Ninkovic – 14 puncte, ambele Volei Alba Blaj.

Volei Alba Blaj a avut cea mai bună recepţie, cu o medie de 65% preluare reuşită (Tatsiana Markevich – 72% şi Marina Vujovic – 64%), în timp ce Dinamo Krasnodar a înregistrat o medie de 47% (Olesya Nikolaeva – 56%, Natalia Krotkova – 53%). În schimb, echipa din Rusia a dominat clar statistica la blocaj, cu 18 reuşite (Elena Gendel 7), faţă de doar 9 pe care le-a înregistrat Volei Alba Blaj (Nneka Onyejekwe 4).

Peste două săptămâni, în 25 ianuarie, tot la Sibiu, campioana României va juca împotriva formaţiei Volero Zurich, pentru ca marți, 17 ianuarie, la Blaj să fie turul semifinalelor din Cupa României, cu CSM București.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat  Dubravka Djuric, Ana Grbac; Ana Maria Berdilă, Martina Samadan, Rebecka Lazic.

Programul campioanei României este următorul: *acasă cu Volero Zurich (25 ianuarie, ora 18.00); *deplasare la Zurich (9 februarie, ora 21.00); *deplasare la Krasnodar (21 februarie, ora 18.00); *acasă cu Dinamo Moscova (21 februarie, ora 18.00), jocurile de pe teren propriu disputându-se în Sala „Transilvania” din Sibiu.

Dan HENEGAR

loading...

6 Răspunsuri la FOTO: Volei Alba Blaj – Dinamo Krasnodar, în Champions League 1-3 | Al doilea eșec al campioanei României, împotriva deținătoarei Cupei CEV

 1. pilu 11.01.2017 la 21:11

  Echipa din anul asta e mult mai buna ca cea de anul trecut. Si ce joc au facut la Moscova. Ne asteptam ca jocul din seara asta sa confirme valoarea echipei. Dar, esec !
  S-a jucat pe acelasi stil cu pase inalte pe zona patru, usor de blocat. Jocul combinativ (si aveau cu cine) pe centru aproape ca nu a existat. Iar blocajul a fost la pamant. Iar rezultatele sunt pe masura.
  Cred (parerea mea), ca anul asta ar fi trebuit adus un nou antrenor. Mai rau nu se putea ajunge. Marfa-i de calitate, jocul nu-i cum ar trebui sa fie.

 2. copilu 12.01.2017 la 8:33

  Pilulle , dar de cand esti tu asa mare specialist????, ai jucat volei macar la nivel de juniori?ai reusit vreodata un atac cum zici tu pe centru combinativ????sau un atac pe urcare??? Acuma stiu ca toti se pricep la fotbal si la politica, dar extindem asta si la volei???Tu stii ce inseamna Champions league?? … iti spun eu cele mai bune echipe din europa.. nu ti se pare ca pentru un amarat de blaj si de judett alba ( ca reprezinta si judetul alba, nu numnai blajul) e cam prea mult ca a ajuns si pana aici????NU te poti compara cu echipe de traditie si experienta de zeci de ani in cupele europene, sau din punct de vedere financiar cu Volero Zurirch , reprezentanta poate a celei mai bogate tari din Europa, nu crezi???ia mai gandeste-te un pic atotstiutorule….

 3. pilu 12.01.2017 la 21:02

  Ma de ce ma copiezi ?
  La valoarea lotului pe care il are Blajul, putea sa reprezinte si Seusa. Nu de reprezentare e vorba ci de valoare. D’aia nu stiu sa blocheze ca sunt din Blaj ?
  Apropos, daca vrei sa vezi volei de inalta clasa si sa inveti, iti dau eu niste site-uri sa vezi acolo volei ( Liga campionilor, camp. din Rusia, Polonia, Italia, Germania etc.) Dar nu cred ca te vei uita mult timp, pentru ca te plictisesti. Astazi de la 21.00 Volero- Dinamo M.

 4. copilu 13.01.2017 la 13:38

  Pilule, eu spre deosebire de tine chiar am practicat cativa ani de zile volei ca junior, si n-am invatat ce-i ala volei de pe site-uri…..Hai sa o iau mai pe indelete ca sa intelegi……ca sa faci joc combinativ cum zici tu pe centru trebuie ca in primul rand preluarea sa fie perfecta….adica sa o fac liberoul direct la ridicator….evident ca nu se poate totdeauna asa ceva…..invers ca un blocaj sa fie eficient trebuie ca acel blocaj sa apuce sa se grupeze , deci ca atacul advers sa fie ingreunat printr-o serva f. puternica sau f. bine plasata..etc, etc, etc……deci in concluzie pana la urma nu poate antrenorul sa faca totul ……..tot valoarea individuala face diferenta …si aceasta evident ca va fi mai mare ever la Dinamo Moscova sau Volero Zurich sau chiar Dinamo Krasnodar decat la Alba Blaj, ..capisci???

  • pilu 13.01.2017 la 22:04

   Ba baiatule, lasa-ma dracului cu voleiul tau de plaja pustie. Tot ce ai scris tu acolo se refera la primele indicatii cand te apuci de volei. La nivelul ala la care se joaca, (vorbesc de Liga) ceea ce spui tu nu-si are locul. Apropos, ai vazut ce a jucat echipa lui Terzici ?

 5. Neghinita 13.01.2017 la 16:00

  Puneti-l antrenor pe Dan Balu. El e bun la „combinatii”; practic, el e pentru volei ce e Ancelotti pentru fotbal .