Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Dinamo București 3-0, în derby-ul Diviziei A1 | Campioana, victorie netă în disputa orgoliilor!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, s-a impus autoritar în derby-ul Diviziei A1, cu Dinamo București, scor 3-0 (25-18, 25-23, 25-22), în Sala „Timotei Cpariu”, și are acum 4 puncte avans în ierarhie.

Nu a fost o victorie simplă pentru gruparea din „Mica Romă”, care însă a demonstrat forță, inclusiv în momentele dificile, revenind de fiecare dată împotriva unui adversar ce s-a predat cu greu

Un duel al orgoliu între rivale la cucerirea trofeului, formații imbatabile în 2020, o întâlnire specială pentru vizitatoare, conduse de Stevan Ljubicic, fostul secund al antrenorului Darko Zakoc timp de trei ani, s-a jucat într-o atmosferă de zile mari, așa cum numai la Blaj poate fi trăită. Înarmați cu vuvuzele, fanii blăjeni au făcut o atmosferă extraordinară în Sala „Timotei Cipariu”, primindu-le în același timp cu aplauze pe fostele echipiere ale Blajului Nneka Onyejekwe (7p), fostul căpitan al Blajului, Marina Vujovic, Maria Karakașeva (7p) și Naoko Hashimoto – trei dintre acestea cucerind eventul sezonului trecut cu echipa din „Mica Romă”, pe parcurs intrând și Roxana Bacșiș (un punct).

*Soarta titlului nu e jucată!

“Am realizat o victorie mare împotriva unui adversar foarte bun. Un lucru este clar, soarta titlului nu s-a decis în acest joc. Avem 4 puncte avans, contează acest fapt, însă lupta pentru titlu rămâne deschisă”, a declarat Gheorghe Valentin Rotar, primarul Blajului.

Este o victorie foarte importantă! Vreau să le mulțumesc, în primul rând, fetelor, dar și publicului, care a fost alături de noi și ne-a ajutat mult în momentele decisive. Nu a fost deloc ușor, mai ales în ultimele două seturi, când am avut oscilații și am făcut prea multe greșeli neforțate. Nu a fost un joc decisiv, însă avem un avantaj important acum, care ne dă mai multe șanse la trofeu”, a transmis antrenorul Darko Zakoc.

“Am câștigat o dispută importantă, dar în același timp foarte dificilă. Trebuie să profităm de această desprindere în ierarhie și să tratăm fiecare meci cu seriozitate, chiar dacă o să intervină oboseala”, a spus Ioana Baciu.

Am fost emoționată la început. Faptul că am intrat titulară într-un meci cu asemenea miză a pus presiune pe mine. Suporterii au creat o atmosferă de zile mari și, personal, mereu simt susținerea publicului”, a adăugat Ramona Rus.

Ioana Baciu, cu 19 puncte, a fost din nou decisivă pentru Volei Alba Blaj, căpitanul blăjean fiind urmat, de Bianka Buša și Silva Martins (Dinamo), ambele cu câte 13 puncte. Cu Ramona Rus printre titulare (prestație de apreciat a blăjencei), formația din “Mica Romă a avut un ridicător în zi de grație (olandeza Femke Stoltenborg realizând o prestație solidă și 9 puncte), campioana având o preluare remarcabilă (a impresionat libero-ul Silvija Popovici), punând în același timp mari probleme cu serviciul (11 ași).

Primul set a fost dominat net de amfitrioane, ce s-au instalat decise la conducere. Blajul a pornit perfect cu Ramona Rus la serviciu și un 3-0, avantaj care s-a mărit considerabil, până la 11-5, 16-9, 20-15, campioana fructificând a doua minge de set.

Al doilea parțial vizitatoarele au ridicat nivelul și au pus probleme. S-a mers cap la cap până la 10-10, când Dinamo s-a desprins la 15-11 și 16-13. Blăjencele au revenit fabulos, egalând la 18 și apoi remontând de la 18-21, la 24-21, cu o serie incredibilă, de 5 puncte la rând. Două mingi de set au fost anulate, scorul s-a strâns la 24-23, însă Bianka Busa a pus capăt suspansului.

Dinamo nu a cedat, a început decisă al treilea set, conducând cu 8-4, 9-5 și 10-7. Ioana Baciu și-a intrat în rol, a dat semnalul unei noi curse de urmărire, a egalat la 10, și s-a instalat la conducere după o altă serie incredibilă, cu 5 puncte la rând (12-10). Dinamo nu cedează, a revenit în meci, s-a aflat în avantaj (17-16), însă Blajul și-a demonstrat forța și iarăși a întors scorul (20-17). Au urmat mingi contestate de ambele echipe, faze la limită, dar Blajul a reușit să fructifice prima minge de meci.

Volei Alba Blaj: Femke Stoltenborg 9 puncte – Ramona Rus 7p, Nađa Ninković 8p, Bianka Buša 13p, Maja Aleksić 4p, Ioana Baciu 19p – Silvija Popović (libero); au mai jucat: Aleksandra Cirović, Sanja Gommans. Antrenor Darko Zakoc.

Volei Alba Blaj se menține pe primul loc al ierarhiei, cu 49 de puncte (16 victorii și o înfrângere), urmată de Dinamo, care a strâns 45 de puncte (două eșecuri, ambele cu campioana României). Pentru Volei Alba Blaj urmează meciurile cu Vasas Budapesta (marți, la Sibiu, de la ora 17.00) – ultima etapă a Ligii Campionilor, Știința Bacău (sâmbătă, 22 februarie, la Bacău) și CSM Târgoviște (miercuri, 26 februarie, la Blaj).

[nggallery id=7724]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

VIDEO: CSU Alba Iulia l-a prezentat pe antrenorul Alin Minteuan și obiectivele din viitorul sezon! „Vrem să ridicăm ștacheta”, a spus Minteuan

Dan HENEGAR

Publicat

în

La al treilea an consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, CSU Alba Iulia ridică ștacheta, după ce sezonul precedent a evoluat în play-off. Formația universitară l-a adus antrenor principal pe clujeanul Alin Minteuan, care a fost prezentat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Rectorul Daniel Breaz a anunțat obiectivele echipei în următorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea