Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO|”Gala Micului Prinț” la Alba Iulia: Distincții pentru oameni de suflet ai comunității și spectacol susținut de preșcolarii de la grădinițele din oraș

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

gala micului print alba iulia15Joi, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, a avut loc ”Gala Micului Prinț”, un eveniment pentru comunitate și demersurile luate în sprijinirea acesteia. În cadrul galei, au fost acordate distincții celor care s-au implicat activ în viața comunității și a fost lansată noua campanie de responsabilizare socială, „Produs din suflet pentru comunitate”. De asemenea, cei prezenți s-au bucurat de un spectacol extraordinar susținut de preșcolarii de la grădinițele din oraș, intitulat ”Copilăria la Porțile Cetății”. Alături de oficialități locale, la eveniment a fost prezentă, ca invitat de onoare, soția premierului României, Valerie Cioloș-Villemin.

Oameni de suflet ai comunității au fost sărbătoriți, joi, la Alba Iulia, în cadrul Galei Micului Prinț. Este vorba despre gala micului print alba iulia32oameni de afaceri și simpli voluntari care s-au implicat activ în viața comunității. Au fost premiați pentru susținerea financiară a proiectelor din comunitate, domnul Ioan Popa – directorul Transavia, Mihai Oancea – directorul Spice Fitness și Vasile Gheberta – director Instalatorul. De asemenea, au fost acordate distincții pentru voluntariat în comunitate doamnelor Claudia Cenan, Oana Ciulei, Elena Grigore și Adriana Ligia Dumitru, membre ale ”Academiei Doamnelor” din Alba Iulia.

În cadrul evenimentului, a avut loc și un spectacol susținut de preșcolarii de la 8 grădinițe din Alba Iulia. Intitulat ”Copilăria la Porțile Cetății”, spectacolul a adus pe scenă o gala micului print alba iulia60mulțime de micuți care i-au încântat pe cei prezenți cu scenete, cântece și dansuri. Au urcat pe scenă pentru a susține momente artistice: Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 Alba Iulia; Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava minunată” Alba Iulia; Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 Alba Iulia; Grădinița cu Program Prelungit Step by Step nr.12 Alba Iulia; Grădinița cu Program Prelungit nr.13 Alba Iulia; Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie”; Grădinița cu Program Prelungit nr. 11; Grădinița cu Program Prelungit nr 16.

Totodată, a fost lansată noua campanie de responsabilizare socială ”Produs din suflet pentru comunitate”, în cadrul căreia Primăria Alba Iulia dorește să creeze instrumente prin care comunitatea să își rezolve problemele, astfel încât aceasta să devină mai puternică, mai unită.

”Multe dintre problemele comunității se pot rezolva prin resurse locale, nu așteptând mereu bani de la Uniunea Europeană, Banca Mondială sau de la Guvern. Tranziția s-a terminat. Nu mai trebuie să așteptăm bani din altă parte. Suntem noi, prin puterile noastre. Noi, ca autoritate locală, am ajutat agenții economici să se dezvolte. A venit momentul ca și ei să ofere comunității, să se implice în rezolvarea problemelor pe care comunitatea le consideră importante. Unii fac deja acest lucru. Sunt convins că și ceilalți vor veni alături de noi, mai ales că este vorba despre o structură transparentă, din care toată lumea are de câștigat”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia. Aflați mai multe aici despre proiectul pentru comunitate.

Organizată de Primăria Alba Iulia, Centrul de Resurse – Academia Doamnelor şi Asociaţia Micul Prinţ Alba Iulia, gala a fost şi un prilej pentru a aminti faptul că este necesară menţinerea în activitate a tuturor îngrijitoarelor angajate acum în grădiniţele din Alba Iulia. Printre primii care au ”muncit” sub brandul ”Produs din suflet pentru comunitate”  au fost chiar copiii din grădinițele albaiuliene, care, alături de educatoare și îngrijitoare, au creat  obiecte decorative dedicate sărbătorilor și le-au scos la vânzare. Banii obținuți în urma comercializării acestora vor merge spre plata salariilor îngrijitoarelor.

gala micului print alba iulia140Evenimentul a fost încheiat cu un recital de excepție, susținut de soția premierului României, Valerie Cioloş-Villemin.

Vedeți și FOTO-VIDEO: Soția premierului României, pe scena Galei ”Micului Prinț” de la Alba Iulia. ” Mă bucur să văd că aici nu așteptați Guvernul să vă rezolve toate problemele”

Invitată de onoare, doamna Cioloș s-a declarat impresionată de evenimentul organizat și încântată de faptul că ”aici nu se așteaptă ca guvernul să rezolve toate problemele”.

[nggallery id=1395]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea