Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO|”Gala Micului Prinț” la Alba Iulia: Distincții pentru oameni de suflet ai comunității și spectacol susținut de preșcolarii de la grădinițele din oraș

Publicat

în

gala micului print alba iulia15Joi, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, a avut loc ”Gala Micului Prinț”, un eveniment pentru comunitate și demersurile luate în sprijinirea acesteia. În cadrul galei, au fost acordate distincții celor care s-au implicat activ în viața comunității și a fost lansată noua campanie de responsabilizare socială, „Produs din suflet pentru comunitate”. De asemenea, cei prezenți s-au bucurat de un spectacol extraordinar susținut de preșcolarii de la grădinițele din oraș, intitulat ”Copilăria la Porțile Cetății”. Alături de oficialități locale, la eveniment a fost prezentă, ca invitat de onoare, soția premierului României, Valerie Cioloș-Villemin.

Oameni de suflet ai comunității au fost sărbătoriți, joi, la Alba Iulia, în cadrul Galei Micului Prinț. Este vorba despre gala micului print alba iulia32oameni de afaceri și simpli voluntari care s-au implicat activ în viața comunității. Au fost premiați pentru susținerea financiară a proiectelor din comunitate, domnul Ioan Popa – directorul Transavia, Mihai Oancea – directorul Spice Fitness și Vasile Gheberta – director Instalatorul. De asemenea, au fost acordate distincții pentru voluntariat în comunitate doamnelor Claudia Cenan, Oana Ciulei, Elena Grigore și Adriana Ligia Dumitru, membre ale ”Academiei Doamnelor” din Alba Iulia.

În cadrul evenimentului, a avut loc și un spectacol susținut de preșcolarii de la 8 grădinițe din Alba Iulia. Intitulat ”Copilăria la Porțile Cetății”, spectacolul a adus pe scenă o gala micului print alba iulia60mulțime de micuți care i-au încântat pe cei prezenți cu scenete, cântece și dansuri. Au urcat pe scenă pentru a susține momente artistice: Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 Alba Iulia; Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava minunată” Alba Iulia; Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 Alba Iulia; Grădinița cu Program Prelungit Step by Step nr.12 Alba Iulia; Grădinița cu Program Prelungit nr.13 Alba Iulia; Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie”; Grădinița cu Program Prelungit nr. 11; Grădinița cu Program Prelungit nr 16.

Electrica Furnizare Discount

Totodată, a fost lansată noua campanie de responsabilizare socială ”Produs din suflet pentru comunitate”, în cadrul căreia Primăria Alba Iulia dorește să creeze instrumente prin care comunitatea să își rezolve problemele, astfel încât aceasta să devină mai puternică, mai unită.

”Multe dintre problemele comunității se pot rezolva prin resurse locale, nu așteptând mereu bani de la Uniunea Europeană, Banca Mondială sau de la Guvern. Tranziția s-a terminat. Nu mai trebuie să așteptăm bani din altă parte. Suntem noi, prin puterile noastre. Noi, ca autoritate locală, am ajutat agenții economici să se dezvolte. A venit momentul ca și ei să ofere comunității, să se implice în rezolvarea problemelor pe care comunitatea le consideră importante. Unii fac deja acest lucru. Sunt convins că și ceilalți vor veni alături de noi, mai ales că este vorba despre o structură transparentă, din care toată lumea are de câștigat”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia. Aflați mai multe aici despre proiectul pentru comunitate.

Organizată de Primăria Alba Iulia, Centrul de Resurse – Academia Doamnelor şi Asociaţia Micul Prinţ Alba Iulia, gala a fost şi un prilej pentru a aminti faptul că este necesară menţinerea în activitate a tuturor îngrijitoarelor angajate acum în grădiniţele din Alba Iulia. Printre primii care au ”muncit” sub brandul ”Produs din suflet pentru comunitate”  au fost chiar copiii din grădinițele albaiuliene, care, alături de educatoare și îngrijitoare, au creat  obiecte decorative dedicate sărbătorilor și le-au scos la vânzare. Banii obținuți în urma comercializării acestora vor merge spre plata salariilor îngrijitoarelor.

gala micului print alba iulia140Evenimentul a fost încheiat cu un recital de excepție, susținut de soția premierului României, Valerie Cioloş-Villemin.

Vedeți și FOTO-VIDEO: Soția premierului României, pe scena Galei ”Micului Prinț” de la Alba Iulia. ” Mă bucur să văd că aici nu așteptați Guvernul să vă rezolve toate problemele”

Invitată de onoare, doamna Cioloș s-a declarat impresionată de evenimentul organizat și încântată de faptul că ”aici nu se așteaptă ca guvernul să rezolve toate problemele”.

[nggallery id=1395]

Publicitate

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2021, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 29.11.-03.12.2021, în  activitatea de control, sunt redate mai jos.

Electrica Furnizare Discount

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:   8

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 1990

                  Din care – femei :    911

Număr deficienţe constatate:      19

       Principalele deficienţe constatate în controale :

  • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
  • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
  • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

      În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

Nr. total unităţi controlate:      9

Număr deficienţe constatate:  17

Număr de măsuri dispuse  :     17

Angajatori sancționați:              6

Nr. sancţiuni aplicate: –    8

                                   –     6  avertismente;

                                   –     2  amenzi in valoare de 16.000 lei.

Nr.evenimente in curs de cercetare : 3

              Principalele deficienţe stabilite în controale :

  • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
  • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
  • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
  • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
  • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
  • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
  • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 5 decembrie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au fost sesizați, de către o femeie, de 37 de ani, din comuna Bistra, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Publicat

în

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 460 de amenzi şi au reţinut 17 permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna trecută.

În perioada 4- 5 decembrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune care a avut ca scop creşterea siguranței rutiere, urmărindu-se, în principal, combaterea excesului de viteză.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 462 de abateri de natură contravenţională, din care 281 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reţinute 17 de permise de conducere, din care 6 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a limitei legale de viteză, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare