Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Ziua Armatei Române sărbătorită la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, într-o atmosferă sobră

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită astăzi, 25 octombrie, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, prin organizarea unui ceremonial militar religios, depuneri de coroane la Monumentul Eroilor și la mormintele ostașilor jertfiți pe câmpul de luptă, respectiv printr-o defilare a elevilor Colegiului Militar Național ”Mihai Viteazul”, însoțiți de Drapelul de luptă al batalionului 136 Geniu.

Ziua Armatei Romane 201404

Ziua Armatei Române a fost celebrată anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate marile garnizoane din ţară, în bazele din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării sau are reprezentanţe militare. Ziua de 25 octombrie 2014 are o dublă semnificație, împlinirea a 155 de ani de la înființarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83, al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, respectiv împlinirea a 70 de ani de la victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația fascistă.

Ziua Armatei Romane 201403

La Alba Iulia, manifestarea a început la ora 10.00 prin intonarea Imnului Național al României, urmat de o slujbă de pomenire a eroilor neamului, oficiată de preoți civili și militari. Cei aproximativ 100 de civili și reprezentanți MApN prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria militarilor români căzuți pe front pentru independența, integritatea și suveranitatea țării, iar apoi instituțiilor statului, asociațiilor de veterani și revoluționari și partidele politice au depus coroane de flori.

Ziua Armatei Romane 201401

Sobrul eveniment s-a încheiat printr-o defilare a elevilor Colegiului Militar Național ”Mihai Viteazul”, însoțiți de Drapelul de luptă al batalionului 136 Geniu, în fața Cimitirului Eroilor, traficul fiind restricționat.

Ziua Armatei Romane 201405

[nggallery id=2495]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea