Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO/Tragedie în Italia: Un bărbat din Petrești a murit, chiar de ziua lui, într-un accident de motocicletă iar fiul său a ajuns în stare gravă la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunitatea românească din Alessandria, Italia, dar și comunitatea din localitatea Petrești, de lângă Sebeș, sunt în doliu după ce două persoane au fost implicate într-un accident rutier mortal. Este vorba de Valentin Berbece, care chiar ieri a împlinit 47 de ani și care a murit pe loc, și fiul său, în vârstă de 22 de ani, trasportat de urgență la spital, cu răni grave, relatează presa locală din zonă.

Cei doi români originari din localitatea Petrești, rezidenți la Alessandria (Piemonte), călătoreau pe o Yamaha Fazer 600. Accidentul a avut loc în Novi Ligure pe strada Bosco Marengo, duminică, în jurul orei 17.30. Tatăl, care conducea motocicleta, a murit pe loc, ca urmare a leziunilor grave.

Din motive încă necunoscute, bărbatul care a decedat a pierdut brusc controlul motocicletei și a fost proiectat într-un stâlp de curent de pe marginea drumului, în timp ce tânărul a căzut pe carosabil suferind mai multe răni. În acest timp, motocicleta a continuat să ruleze pe o distanță de aproximativ încă o sută de metri.

Valentin Berbece era născut la 1 aprilie 1971. Originar din Petrești, județul Alba, trăia de ani buni împreună cu soția și cei doi copii în Italia, la Tortona, provincia Alessandria. Duminică, 1 aprilie 2018, călătorea pe motocicleta sa împreună cu fiul de 22 de ani, Constantin. Cu doar trei ore înainte de tragedie, el a postat pe pagina sa de socializare și un video filmat live de fiul său, pe o parte din drumul pe care l-au făcut în ziua respectivă.

YouTube video

Din nefericire, urările de ”La Mulți Ani” și felicitările s-au transformat, în aceeași zi, în mesaje de condoleanțe, pe care rudele și prietenii continuă și azi să le transmită familiei. Mulți dintre aceștia spun că nu pot să înțeleagă cum a fost posibil ca o zi de sărbătoare să se transforme, atât de brusc, într-o zi de doliu și transmit că sunt alături de familia care trece printr-o asemenea tragedie.

”Nu depărtarea este cel mai greu plumb care se prăvăleşte pe suflet ci lipsa definitivă a ancorelor făurite să aducă orizontul mai aproape. Identitatea noastră se construieşte pe amintiri care se zidesc zi de zi şi suferim când turnul vieţii se fisurează, se surpă implacabil iar amintirile încetează să se alipească prezentului şi se scurg într-un singur sens, în trecut. Dumnezeu sa te odihnească in pace drag var Berbece Valentin….”, a scris una dintre rudele bărbatului decedat, pe rețeaua de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea