Rămâi conectat

Actualitate

FOTO, VIDEO: Sunetul fanfarei și al interpreților locali în Cetatea Alba Carolina, într-o seară cu vreme ”tare”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Galele Festivalului de Muzica Uaoara Alba Star59Se spune că vremea bună se cunoaște de dimineață. Ei bine zicala nu se verifică tot timpul. În prima parte a zilei nu ar fi spus nimeni că vremea va periclita în vreun fel desfășurarea manifestării Galele Festivalului de Muzică Ușoară ”Alba Star” cu laureați ai ediției precedente, din cadrul evenimentului Zilele “Augustin Bena” Alba – 45 de ani de activitate a Şcolii de Arte şi Meşteşuguri.

Spectacolul a început cu o întârziere de 30 de minute, din cauza unei furtuni torențiale care de altfel i-a și speriat pe albaiulieni. Evenimentul nu era oricum unul de anvergură, pentru că lipseau politicienii. Însă, totuși urmau să cânte cei mai talentați tineri din Alba, precedați de Festivalul Muzicii de Fanfare. Spectatorii au lipsit cu desăvârșire, iar lângă Sala Unirii s-au aflat în mare parte prieteni și rude ale celor care au urcat pe scenă. Însă lipsa Galele Festivalului de Muzica Uaoara Alba Star108fanilor nu i-a demoralizat pe interpreți.

Prima care a luat microfonul în mână a fost Luana Prodea, câștigătoarea premiului I, la Festivalul Național ”Alba Star” categoria 6-10 ani. A urmat o altă câștigătoare, Diana Vîtcă, la categoria 11-15 ani, Paul Tomuș, 16-20 de ani și Antinia Simion câștigătoarea marelui trofeu ”Alba Star”. A mai cântat Edina Bondor, de la Școala de Arte ”Francisc Hubic” din Bihor, Formația ”Ricovered”, Grup Primavera și Alin Ignat. De apreciat a fost și efortul majoretelor (fete până în 12 ani) care și-au continuat ”numărul” în ciuda vremii nefavorabile.

În partea a doua fondul sonor a fost dominat de sunetul de fanfară, protagoniștii fiind Fanfara de Copii Petreşti, dirijor Ioan Mureşan, Fanfara Rotaria Jr. din Vaslui, dirijor Romeo Tâlmaciu şi Fanfara Judeţului Alba, dirijor Coriolan Honcaş.

[nggallery id=1934]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea