FOTO, VIDEO: Sunetul fanfarei și al interpreților locali în Cetatea Alba Carolina, într-o seară cu vreme ”tare”

Galele Festivalului de Muzica Uaoara Alba Star59Se spune că vremea bună se cunoaște de dimineață. Ei bine zicala nu se verifică tot timpul. În prima parte a zilei nu ar fi spus nimeni că vremea va periclita în vreun fel desfășurarea manifestării Galele Festivalului de Muzică Ușoară ”Alba Star” cu laureați ai ediției precedente, din cadrul evenimentului Zilele “Augustin Bena” Alba – 45 de ani de activitate a Şcolii de Arte şi Meşteşuguri.

Spectacolul a început cu o întârziere de 30 de minute, din cauza unei furtuni torențiale care de altfel i-a și speriat pe albaiulieni. Evenimentul nu era oricum unul de anvergură, pentru că lipseau politicienii. Însă, totuși urmau să cânte cei mai talentați tineri din Alba, precedați de Festivalul Muzicii de Fanfare. Spectatorii au lipsit cu desăvârșire, iar lângă Sala Unirii s-au aflat în mare parte prieteni și rude ale celor care au urcat pe scenă. Însă lipsa Galele Festivalului de Muzica Uaoara Alba Star108fanilor nu i-a demoralizat pe interpreți.

Prima care a luat microfonul în mână a fost Luana Prodea, câștigătoarea premiului I, la Festivalul Național ”Alba Star” categoria 6-10 ani. A urmat o altă câștigătoare, Diana Vîtcă, la categoria 11-15 ani, Paul Tomuș, 16-20 de ani și Antinia Simion câștigătoarea marelui trofeu ”Alba Star”. A mai cântat Edina Bondor, de la Școala de Arte ”Francisc Hubic” din Bihor, Formația ”Ricovered”, Grup Primavera și Alin Ignat. De apreciat a fost și efortul majoretelor (fete până în 12 ani) care și-au continuat ”numărul” în ciuda vremii nefavorabile.

În partea a doua fondul sonor a fost dominat de sunetul de fanfară, protagoniștii fiind Fanfara de Copii Petreşti, dirijor Ioan Mureşan, Fanfara Rotaria Jr. din Vaslui, dirijor Romeo Tâlmaciu şi Fanfara Judeţului Alba, dirijor Coriolan Honcaş.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

Newbie 10 iunie 2014 at 21:55

Publicitate 0 barat pentru acest eveniment. Pacat!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...