Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO, SIMFONIA FOCULUI la ALBA IULIA: Spectacol de senzaţie cu artificii, muzică, lumină şi culoare. Artă pirotehnică, marca Enigma Fireworks din Bulgaria

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Simfonia Focului la Alba Iulia041Prima seară din cadrul festivalului-concurs SIMFONIA FOCULUI a adunat în Piața Cetății din Alba Iulia o ”mare” de oameni, persoane de toate vârstele, turiști și albaiulieni, care au privit încântați spectacolul oferit de Enigma Fireworks din Bulgaria. Un extraordinar spectacol de lumină, sunet și culoare de care și juriul prezent pe Latura de Sud a Cetății, a rămas profund impresionat.

”A fost într-adevăr o simfonie, un început splendid și așteptăm cu interes și celelalte două seri care urmează. A avut muzică, a avut ritm, a avut imaginație. O desfășurare de culoare, desen și de muzică”, a spus Felicia Filip, partea feminină din juriu.

Enigma Fireworks din Bulgaria i-a uimit pe cei prezenți în Cetatea Alba Carolina, care nu au ratat ocazia să filmeze și să fotografieze ”desenele” care s-au creat pe cerul senin. Totodată publicul Simfonia Focului la Alba Iulia017a putut să voteze show-ul pirotehnic timp de 30 de minute, între orele 22.45-23.15, după finalizarea spectacolului. La fel și în zilele următoare, în același interval orar, votul este deschis, la numărul de telefon  0730 240 777.

Spectacolul continuă sâmbătă (cu echipa din Polonia) și duminică (cu echipa din România), de la ora 22.30 cu RG Lider Bialystok din Polonia și Pyro Events Team din România.

SIMFONIA FOCULUI – este un concept unic în România, ce-și dorește să aducă în vizorul publicului una dintre cele mai spectaculoase arte ale planetei – arta pirotehnică de înaltă clasă. Timp de încă două zile (sâmbătă și duminică), cerul cetății va fi luminat spectaculos de reprezentațiile de gală ale unora dintre cele mai importante companii de artă pirotehnică din Europa.

Simfonia Focului04Juriul va evalua focurile de artificii pe baza a 4 criterii și este format din 4 persoane: Felicia Filip – soprană, Cristian Mihăilescu – regizor, Adrian Dăian, specialist în explozibil și substanțe periculoase și George Bălșan, reprezentant al Bergenbier. Fiecare membru al juriului este specializat într-unul dintre criterii, pentru care va putea atribui maxim 40 de puncte, pentru restul putând acorda doar maxim 20 de puncte, în total maxim 100 de puncte.

  1. Linia melodică și impactul emoțional al focului de artificii – specialist Felicia Filip
  2. Sincronizarea pe muzică și calitatea efectelor – specialist Cristian Mihăilescu
  3. Tehnic – calitatea, cantitatea și diversitatea artificiilor – specialist Adrian Dăian
  4. Imagine și culoare – specialist George Bălșan

Echipa favorită a publicului va primi premiul de popularitate.

Și în următoarele două seri, coloana sonoră a focurilor de artificii este difuzată inclusiv pe frecvența postului de radio local Atlas FM Alba Iulia – 99,7 FM pentru ca persoanele care au vizibilitate spre focurile de artificii, dar nu se pot deplasa în Piața Cetății, să surprindă în ansamblu momentele.

O competiție plină de lumină și culoare, festivalul-concurs SIMFONIA FOCULUI dorește să devină, în scurt timp, cel mai important show de acest tip din Europa Centrală și să atragă un număr cât mai mare de spectatori și turiști. O avalanșă de lumini, efecte pirotehnice ieșite din comun şi o coloană sonoră plină de emoție, vor crea un spectacol ce va încânta audiența și va lăsa o amprentă unică, de eveniment pirotehnic autentic ce nu s-au mai văzut în România.

SIMFONIA FOCULUI este un eveniment marca Primăria municipiului Alba Iulia.

FOTO, VIDEO – Alexandra MATEŞ,  Dragoș  SUCIU şi Andrei IANCU

[nggallery id=2113]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea