Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO, VIDEO Seminar regional de promovare, la Hotel Transilvania din Alba Iulia, adresat persoanelor angajate din Regiunea Centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Titlul proiectului: ”Flexibilitate pe piața muncii pentru industria alimentară prin formare profesională continuă” – cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară nr. 2 ”Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul Major de intervenție 2.3 ”Acces și participare la formare profesională continuă”.

Seminar Hotel Transilvania21Joi, de la ora 10.00, la Hotel Transilvania din Alba Iulia, a avut loc seminarul regional de promovare adresat persoanelor angajate din Regiunea Centru.

Participanților li s-a prezentat obiectivele specifice ale campaniilor de promovare privind oportunitățile de formare profesională a persoanelor angajate din domeniul procesarea alimentelor şi băuturilor/industrie alimentară; Viziunea, priorităţile şi obiectivele strategice ale Strategiei Naţionale pentru Competitivitate (SNC) 2014-2020; Repere europene şi naţionale pentru dezvoltarea programelor de formare profesională a adulţilor; Zonele foste industrializate  –  prioritate a proiectului “Flexibilitate pe piața muncii pentru industria alimentară prin formare profesională continuă (FLEXI-IA-FPC)”; Sistemul actual de formare profesională continuă în România.

După pauza de prânz s-a discutat despre contextul socio-economic general la nivelul Regiunii Centru, ocuparea resurselor umane la nivelul Regiunii Centru, nevoia de formare profesională pentru domeniul procesarea alimentelor şi băuturilor/industrie alimentară identificată la nivelul Regiunii Centru.

Au avut loc și ateliere de dezbatere unde s-a vorbit despre posibilitățile de îmbunătăţire a competenţelor profesionale pentru angajaţii domeniului industrie alimentară din Regiunea Centru, corelarea nevoilor şi oportunităţilor de formare profesională la nivel regional, cu posibilităţile pe care le oferă piaţa actuală pentru dezvoltarea unei cariere de succes, avantajele, beneficiile şi oportunităţile de formare profesională continuă pentru persoanele angajate în domeniul procesarea alimentelor şi băuturilor/industrie alimentară, la nivelul Regiunii Centru. Totodată, s-a discutat despre identificarea liniilor generale directoare ale Strategiei de promovare adresată persoanelor angajate privind nevoia de formare profesionala la nivelul tuturor regiunilor de implementare a proiectului şi beneficiile participării la programele FPC dezvoltată în cadrul proiectului “Flexibilitate pe piața muncii pentru industria alimentară prin formare profesională continuă (FLEXI-IA-FPC)”. La sesiunea în plen s-au prezentat concluzii și aspecte de menținut în dezbatere privind oportunităţile de formare profesională continuă pentru persoanele angajate în domeniul procesarea alimentelor şi băuturilor/industrie alimentară, la nivelul Regiunii Centru.

Obiectivul general al proiectului este creșterea competitivității și adaptabilității a 718 de persoane angajate în instituții din sectoarele economice incluse în direcțiile actuale de politică industrială și din zonele foste industrializate prin participarea la programe de formare profesională continuă, în vederea calificării/ recalificării, în corelare cu cerințele pieței muncii, competitivității și dezvoltării durabile.

Activitățile proiectului sunt: Campanii de promovare privind oportunităţile de formare profesională a persoanelor angajate, potrivit cererii pieţei muncii şi a ofertei forţei de muncă, sprijinirea a 718 angajați în întreprinderi din sectoarele economice incluse în direcțiile actuale de politică industrială ș din zonele foste industrializate pentru participarea la programe de formare continuă în vederea calificării/recalificării, organizarea unui schimb de experiențe și diseminarea bunelor practici în domeniul formării profesionale continue, activități specifice managementului de proiect formare profesională continuă și activități de informarea rezultatului proiectului.

Proiectul se derulează în parteneriat între trei organizații relevante: Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară, Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN și S.C. Formare Managerială în Turism S.R.L. Partenerii implicați sunt instituții cu experiență în domeniul formării profesionale, care au desfășurat proiecte de stimulare a adulților în scopul învățării pe tot parcursul vieții.

Grupul țintă e format de 718 angajați din care minimum 50% au domiciliul/reședința în zonele/județele/orașele foste industrializate, inclusiv zonele limitrofe acestora. Printre beneficiile grupului țintă se numără menținerea locurilor de muncă, oportunități de calificare și recalificare și îmbunătățirea calității formării profesionale și corelarea pe piața muncii. Sunt vizate meseriile de brutar, patiser, morar, lucrător în comerț, lucrători în morărit și panificație, agent deratizare, dezinsecție și dezinfecție. Regiunile de implementare a proiectului: Centru, Vest, sud Muntenia, Nord-Vest, Sud-Est.

Printre beneficii se numără: obținerea competențelor și abilităților necesare care să permită exercitarea unei noi profesii, obținerea unor competențe certificate recunoscute la nivel național și european, acumularea de cunoștințe și abilități care permit îmbunătățirea poziției pe piața muncii, salarizarea la un nivel superior, dezvoltarea spiritului antreprenorial, creșterea potențialului de adaptare și îmbunătățirea capacității de relaționare. (D.S.)

[nggallery id=907]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea