Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: ”Sărbătoarea Mierii” 2017 de la Blaj a transformat ”Mica Romă” în Centrul apiculturii românești

Ziarul Unirea

Publicat

în

A X-a ediție a „Sărbătorii Mierii”, eveniment devenit o tradiție, organizat de Apidava Blaj, Primăria şi Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Asociația Apis Târnave Blaj, a debutat sâmbătă, 25 martie. Pentru două zile, ”Mica Romă” se transformă în Centrul apiculturii românești.

În acest an ”Sărbătoarea Mierii” vine cu numeroase noutăţi şi surprize dulci, sobrietatea conferinţelor pe teme de miere fiind însoţită de veselia şi farmecul pe care îl oferă programele speciale pentru tineret şi cei mici şi atmosfera de târg de primăvară. Deschiderea oficială a târgului apicol a avut loc sâmbătă, 25 martie, la ora 10.00, pe scena amplasată în Piaţa 1848, locul care găzduiește marea majoritate a manifestărilor.

Organizatorii au pregătit un program special în acest an, care să vină în întâmpinarea tuturor celor care vor vizita cel mai mare târg apicol din România. De asemenea, autorităţile locale au pregătit oraşul pentru ca acesta să-şi întâmpine oaspeţii cu „braţele deschise” iar şederea să fie plăcută la manifestarea care dă startul evenimentelor în aer liber din Blaj.

Pentru organizarea „Sărbătorii Mierii” 2017, Consiliul Local Blaj a alocat, din bugetul local, suma de 25.000 de lei. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în zona acestuia, vor fi instituite restricţii de circulaţie, valabile în perioada 25 – 26 martie. Astfel, circulaţia rutieră a autovehiculelor va fi interzisă, în această perioadă, pe străzile Piaţa 1848, Astra, Timotei Cipariu, Petru Pavel Aron şi Mitropolit Vancea.

„Sărbătoarea Mierii” va avea cele trei secţiuni consacrate: târgul cu vânzare pentru produse apicole, miere și produse apiterapeutice, produse tradiționale românești sau certificate ecologic, secțiunea de comunicări științifice și business şi programul artistic.

Vor fi organizate conferinţe pe teme apicole, susţinute atât de lectori din România, cât şi din alte ţări (Irlanda, Polonia, Turcia), precum şi o secţiune „business to business”, sâmbătă de la ora 15.00. În această zonă, va putea fi vizionată şi o inedită expoziţie de pictură pe teme apicole, la care vor putea fi admirate lucrări aduse de producătorii japonezi, precum şi realizate de cei mai talentaţi copii din Blaj.

Pe parcursul celor două zile, pe scena amplasată în Piaţa 1848, vor avea loc numeroase concursuri pentru apicultori, vor fi acordate premii copiilor prezenţi, organizatorii pregătind şi surprize pentru doamnele şi domnişoarele participante, într-o lună, martie, în care, în întreaga lume, sunt sărbătorite femeile.

Cei mici vor avea parte de multe suprize dulci, oferite de compania Lyson (Polonia), Sponsor Platinum al „Sărbătorii Mierii”, care aduce la Blaj un mini „honey truck”, cu îngheţată, dulciuri, premii şi cadouri pt copii. De altfel, ziua de duminică este rezervată, tradiţional, copiilor, la ora 12.00 fiind organizat spectacolul pentru cei mici.

Sâmbătă, 25 martie, în cursul serii, va avea loc şi spectacolul în aer liber, pentru tineret. De la ora 18.30, vor susţine recitaluri Ravy, The Boulevard, Gina Pop şi, capul de afiş al spectacolului, Mihail.

În acest an, pentru a treia oară în istoria „Sărbătorii Mierii”, va fi organizat concursul pentru desemnarea noii Miss „Regina Mierii”. Aceasta este aleasă odată la patru ani, similar cu perioada desemnării Reginei Matcă într-un stup de albine.

Program Sărbătoarea Mierii 2017:

Sâmbătă, 25 martie

Ora 10.00 – Deschiderea oficială a târgului
Ora 10.30 – Conferințe pentru apicultori
Ora 12.00 – Concurs ”Apicultorul meseriaș”
Ora 13.00 – Spectacol folcloric
Ora 14.00 – Tombola albinuțelor
Ora 15.00 – Tombola dulcofruct
Ora 18.30 – CONCERT live

Duminică, 26 martie

Ora 10.00 – Târg de miere
Ora 12.00 – Spectacol copii

YouTube video

YouTube video

[nggallery id=3643]

[nggallery id=3642]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea