Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: S-a deschis Parcul Sărbătorilor de Iarnă, la Alba Iulia. Brad artificial, cupolă de lumini, căsuțe ca-n povești, patinoar și colinde. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Piața Cetății din Alba Iulia s-a deschis, marți seara, Parcul Sărbătorilor de Iarnă. Aici au fost amenajate mai multe căsuțe ca-n povești, un patinoar și un brad artificial. Toate acestea sunt acoperite de o cupolă imensă de lumini.

Parcul Sărbătorilor de Iarnă de la Alba Iulia (Târgul de Crăciun) s-a deschis marți 11 decembrie, inaugurarea acestuia fiind amânată în urma minivacanței de 1 Decembrie când, în Piața Cetății, a fost amplasată o scenă foarte mare, care a trebuit demontată.

Citește și: Mesaje de Crăciun

Bradul a fost amenajat în centrul pieței, iar de jur-împrejurul acestuia au fost amplasate mai multe căsuţe unde se comercializează vin fiert, dulciuri, produse hand-made şi alte obiecte ce pot fi oferite cadou.

Alături de acestea se află un patinoar, care va fi deschis în sezonul rece în fiecare zi de dimineața până seara.

La marginea pavilionului este amplasată o mică iesle, simbol al Nașterii Domnului, iar lângă brad, ca de obicei, sania cu ren și mai multe sisteme de încălzire.

YouTube video

Un alt eveniment reprezentativ este ”Crăciunu’ din 21”, care a devenit o tradiție pentru Alba Iulia. Practic, îl întâlnesc în Piața Cetății pe Moș Crăciun mai repede. Anii trecuți, cei mici au primit plase cu cadouri și s-au bucurat de concerte de colinde, în vreme ce părinții lor s-au încălzit cu un pahar cu vin.

”La început o pură întâmplare, iar mai apoi devenit o adevarată sărbătoare “Crăciunu’ din 21” este momentul în care ne pregătim sa-l primim pe Moș și spiridușii încărcați de cadouri. Până la evenimentul din 21 decembrie, frumoasa poveste a Crăciunului va fi cântată seară de seară într-o serie de mini concerte de colinde”, se arată într-un eveniment creat pe Facebook de pagina de Facebook ”Municipiul Alba Iulia”, administrată de reprezentanții primăriei.

PROGRAMUL

– sâmbătă 15.12.2018, concert de colinde Fuego și surprize pentru copii, ora 17.00;

– între 16-18 decembrie, momente artistice dedicate Sarbatorii Craciunului (colinde religioase, clasice, internationale si traditionale romanesti), clasele Centrului de Cultura Augustin Bena. Spectacolele incep la ora 17.00;

– în zilele de 19-20 decembrie – Caravana Coca Cola, intre orele 15.00-21.00;

– 21 decembrie – ora 18.00, Craciunu” din 21, Sosirea lui Mos Craciun.

[nggallery id=6565]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea