FOTO, VIDEO: S-a deschis Parcul Sărbătorilor de Iarnă, la Alba Iulia. Brad artificial, cupolă de lumini, căsuțe ca-n povești, patinoar și colinde. PROGRAMUL

Paul Voicu - Primar 2020

În Piața Cetății din Alba Iulia s-a deschis, marți seara, Parcul Sărbătorilor de Iarnă. Aici au fost amenajate mai multe căsuțe ca-n povești, un patinoar și un brad artificial. Toate acestea sunt acoperite de o cupolă imensă de lumini.

Parcul Sărbătorilor de Iarnă de la Alba Iulia (Târgul de Crăciun) s-a deschis marți 11 decembrie, inaugurarea acestuia fiind amânată în urma minivacanței de 1 Decembrie când, în Piața Cetății, a fost amplasată o scenă foarte mare, care a trebuit demontată.

ELIT

Citește și: Mesaje de Crăciun

Bradul a fost amenajat în centrul pieței, iar de jur-împrejurul acestuia au fost amplasate mai multe căsuţe unde se comercializează vin fiert, dulciuri, produse hand-made şi alte obiecte ce pot fi oferite cadou.

Mihail David - 2020

Alături de acestea se află un patinoar, care va fi deschis în sezonul rece în fiecare zi de dimineața până seara.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

La marginea pavilionului este amplasată o mică iesle, simbol al Nașterii Domnului, iar lângă brad, ca de obicei, sania cu ren și mai multe sisteme de încălzire.

Un alt eveniment reprezentativ este ”Crăciunu’ din 21”, care a devenit o tradiție pentru Alba Iulia. Practic, îl întâlnesc în Piața Cetății pe Moș Crăciun mai repede. Anii trecuți, cei mici au primit plase cu cadouri și s-au bucurat de concerte de colinde, în vreme ce părinții lor s-au încălzit cu un pahar cu vin.

”La început o pură întâmplare, iar mai apoi devenit o adevarată sărbătoare “Crăciunu’ din 21” este momentul în care ne pregătim sa-l primim pe Moș și spiridușii încărcați de cadouri. Până la evenimentul din 21 decembrie, frumoasa poveste a Crăciunului va fi cântată seară de seară într-o serie de mini concerte de colinde”, se arată într-un eveniment creat pe Facebook de pagina de Facebook ”Municipiul Alba Iulia”, administrată de reprezentanții primăriei.

PROGRAMUL

– sâmbătă 15.12.2018, concert de colinde Fuego și surprize pentru copii, ora 17.00;

– între 16-18 decembrie, momente artistice dedicate Sarbatorii Craciunului (colinde religioase, clasice, internationale si traditionale romanesti), clasele Centrului de Cultura Augustin Bena. Spectacolele incep la ora 17.00;

– în zilele de 19-20 decembrie – Caravana Coca Cola, intre orele 15.00-21.00;

– 21 decembrie – ora 18.00, Craciunu” din 21, Sosirea lui Mos Craciun.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...