Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO-VIDEO: Protest în faţă la Prefectura Alba. Peste 100 de sindicalişti de la Roşia Montană au cerut demararea cât mai repede a proiectului minier RMGC

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 100 de sindicalişti-protestatari s-au adunat miercuri după-amiaza,  în faţa Instituţiei Prefectului Alba, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de întârzierea la nesfârşit a aprobării proiectului auro-argentifer de la Roşia Montană.  Începând cu ora 17.00, reprezentanţi ai acestora au purtat discuţii cu prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, care le-a promis că va fi în continuare de partea lor.

 Sindicaliştii de la „Viitorul Mineritului” din Roşia Montană s-au adunat în faţa Prefecturii pentru a-şi susţine locurile de muncă şi proiectul RMGC. Aceştia  au scandat lozinci precum “Noi suntem Roşia Montană!”, „Ne-am săturat de atâta aşteptat”  “Vrem să muncim, nu să cerşim”!”, “Mineritul este pâinea noastră!” şi  „Domnule prim-ministru nu vă fie teamă, porneşte proiectul la Roşia Montană!”. Unul dintre protestatarii care a luat parte la acţiunea de pichetare a Instituţiei Prefectului, miner de 23 de ani, spunea că ei sunt adevăraţii salvatori ai Roşiei Montane şi că se vor lupta pentru ca acest proiect să demareze. “Lucrez acolo de 10 ani, suntem 500 de angajaţi şi nu pot să accept că vine cineva de la Academie să ne dea lecţii, să ne spună cum să trăim la noi acasă. La noi au fost puse în valoare galeriile, cu bani de la RMGC, pentru că nimeni nu a venit să investească aici. Proiectul minier e singura noastră salvare, am 60 de ani şi ştiu foarte bine ce greutăţi avem în zonă”, a spus acesta.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 “Cine a auzit de Roşia Montană până nu a existat această companie? Noi suntem adevăraţii salvatori ai Roşiei Montane. Dacă nu venea compania să pună în valoare tot ce s-a descoperit aici nu se auzeau atâta de Roşia Montană”, a declarat un alt protestatar.

 În jurul orei 18.00, prefectul şi-a făcut apariţia în mijlocul protestatarilor: „Am discutat cu colegii dumneavoastră. Au văzut şi le-am promis. Sunt de partea dumneavoastră. Vineri, vom fi la Roşia Montană cu un grup de parlamentari şi tot vineri voi invita, la ora 11.00, la Roşia Montană, toţi parlamentarii judeţului Alba să vină la faţa locului să vadă realitatea, să vadă adevăratul-adevăr, să vadă ceea ce trebuie să vadă, nu ceea ce de multe ori spun alţii sau dezinformează. Vineri o să avem o disccuţie cu ONG-urile şi care sunt împotrivă, pentru că este normal să-i ascultăm şi pe ei. Vrem o discuţie şi cu populaţia din localitate, după care administraţia locală se va întâlni tot pentru o dezbatere la Roşia Montană. Eu vă mulţumesc foarte mult şi vă spun Noroc bun!”, le-a spus prefectul judeţului, Gheorghe Feneşer.

 Minerii vor continua acţiunea de protest joi şi vineri, între orele 17.00 şi 19.00, perioadă pentru care au obţinut aprobare de la autorităţile municipiului Alba Iulia.

[nggallery id=188]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea