Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Promoția 2016 a spus ”rămas bun” Colegiului ”HCC” din Alba Iulia. Trei eleve, șefe de promoție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Promoția 2016 a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a spus, vineri, ”bun rămas” dascălilor și instituției de învățământ, ceremonia de absolvire fiind organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

HCC absolvire13În acest an, trei eleve au primit titlul de șef de promoție și alți 60 de elevi au fost premiați pentru modul în care au promovat imaginea colegiului la nivel județean, național și internațional.

Trei eleve, care au avut cea mai mare medie în cei patru ani de studiu, 9,95, au fost declarate șef de promoție. Este vorba despre: Ana Lisa Ravara Chirilă, clasa a XII-a E – bilingv engleză, Dana Stanciu – clasa a XII-a D – științe ale naturii, Iulia Jinar, clasa a XII-a G – științe sociale.

Ceremonia de absolvire a celei de-a 97-a promoție de absolvenți ai Colegiului Național ”HCC” din Alba Iulia a început prin intonarea cântecului Gaudeamus Igitur (să ne bucurăm, așadar) și a continuat cu discursuri ale directorului Valeriu Cerbu, ale reprezentaților IȘJ Alba, respectiv ale prefectului Cornel Murg.

Directorul Colegiului ”HCC”, Cerbu Valeriu, le-a transmis absolvenților că ”sunt capabili de orice” să aibă mare încredere în ei, mulțumind părinților prezenți în sală pentru că au avut încredere în această instituție de învățământ. ”Ai încredere în tine, ești autoritatea supremă în ceea ce te privește, tu te cunoști cel mai bine, tu știi cel mai bine ce nevoi ai și cât valorezi. Nu lăsa pe cineva să ia decizii pentru tine. Fii mândru de tine, iubește-te. Ești perfect!”, i-a încurajat dr. Valeriu Cerbu.

Prefectul Cornel Murg, reprezentantul Guvernului în teritoriu, le-a transmis absolvenților să-și aleagă cu mare atenție viitoarea profesie pentru că dacă nu le va plăcea, munca va fi o povară, iar dacă o vor agrea, nu vor simți că merg la serviciu.

Cu ocazia acestui eveniment festiv, inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a transmis presei următorul mesaj. ”Ne bucurăm că astăzi,  într-o zi specială pentru Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan”, v-am fost alături într-un moment important, știind cât de mult contează pentru domnii profesori si stimații elevi, să simtă evoluția intelectuală și să devină pregătiți pentru alte etape ale vieții. Nu există îndoială asupra calității actului didactic și nivelului ridicat de pregătire al acestor elevi, nivel cuantificat în rezultatele lor, rezultate cu care ne mândrim și anul acesta prin prisma premiilor obținute. Acest nivel se datorează profesorilor excelenți și dedicați precum și familie, care încurajează și contribuie educației elevilor noștri. Rezultatul este formidabil, motiv pentru care vă felicit din suflet!”, a transmis Marcela Dărămuș.

După momentul protocolar, fiecare clasă a urcat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, în aplauzele colegilor, dascălilor, rudelor și părinților. Ei au urmărit câte un filmuleț de prezentare, reprezentativ pentru fiecare clasă. Profesorul diriginte a susținut un scurt discurs și a premiat elevii care au obținut locurile unu, doi și trei, respectiv mențiuni. Directorul adjunct, Sorin Scheau, a citit numele elevilor care au făcut cinste colegiului. Totodată, cei mai merituoși elevi din fiecare clasă au avut ocazia să transmită câteva cuvinte.

În acest an, la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, au absolvit 204 de elevi.

[nggallery id=2221]


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Victorie remarcabilă, chiar de 1 Decembrie 2023: Șahistul Mihnea Costachi aduce titlul de seniori în proba de blitz la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Victorie remarcabilă, chiar de 1 Decembrie 2023: Șahistul Mihnea Costachi aduce titlul de seniori în proba de blitz la Alba Iulia

Albaiulianul Mihnea Costachi aduce titlul de seniori în proba de blitz la Alba Iulia, chiar de 1 Decembrie 2023, Ziua Națională a României.

„De Ziua Națională a României, Mihnea Costachi aduce titlul național de seniori în proba de blitz la Alba Iulia!

Tânărul maestru internațional albaiulian i-a devansat pe marii maeștri internaționali Constantin Lupulescu, Tiberiu Georgescu și Ciprian Nanu, la capătul unui turneu extrem de disputat găzduit de Hotelul Leul de Aur Sebeș în cadrul Festivalului Internațional al României la șah organizat de Federația Română de Șah în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

Succesul în proba de blitz a fost dublat de o medalie de argint în proba de dezlegări, în care Mihnea a fost devansat doar de expertul în domeniu Vlaicu Crișan, fost campion mondial la compoziție șahistă.

Festivalul Internațional al României la șah continuă sâmbătă și duminică la Sebeș cu Campionatele naționale de șah rapid și blitz pe echipe, în care la start se vor afla și CSM Unirea Alba Iulia și CSO Metalurgistul Cugir, iar luni și marți Hotel Transilvania din Alba Iulia va găzdui Finala Grand Prix România 2023″, a transmis Marius Ceteraș, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare