Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Primăria Alba Iulia a finalizat lucrările de modernizare la 29 de străzi din Oarda și Bărăbanț

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a finalizat lucrările de modernizare la 18 străzi din cartierul Bărăbanț și la 11 străzi din Oarda, obiectivele fiind supuse miercuri recepției.

lucrari de modernizare strazi42Lucrările de execuție a străzilor din Bărăbanț și Oarda s-au realizat de către SC Elis Pavaje SRL Petrești potrivit contractelor din 22 octombrie 2013 cu o durată de 30 de luni calendaristice începând din luna noiembrie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La proiectarea elementelor geometrice s-a ținut cont de configurația inițială a terenului, de limita dintre proprietățile private și de condițiile hidrologice locale.

Lungimea totală a celor 18 străzi supuse recepției din Bărăbanț (Poieniței, Ciocârliei, Valea Mică, Aluniș, Taberei, Câmpeni, Streiului, Stejarului, Gorunului, Corniștei, Pescarilor, Grădinilor, Șurianul, Ciucașului, Fagului, Păltiniș, Șardului și Petrești) este de 6.669 ml. cu o suprafață totală amenajată de 43.996 mp, iar pentru cartierul Oarda cele 11 străzi (Bucegi, Cărăbușului, Duzilor, Gloriei, Garoafelor, Lăcrămioarei, Câmpului, Castanului, Trifoiului, Cedrului, Haiducilor) au lungimea totală de 6.202 ml. cu o suprafață amenajată de 44.626 mp.

Valoarea totală de execuție pentru străzile din cartierul Bărăbanț este de 5.540.339 de lei, iar pentru străzile din cartierul Oarda valoarea totală este de 5.790.377 de lei.

Pe toate străzile din cartiere s-a avut în vedere ca partea circulabilă să fie de minim 4,5 metri cu pantă transversală de 1,5-3%, iar profilul longitudinal să asigure suprafețe de rulare plane și posibilitatea scurgerii apelor pluviale. Sistemele rutiere realizate sunt specifice pentru străzi din categoria III și IV, iar stratul rutier de uzură pentru carosabil și trotuare este format din pavele de beton vibropresat. Scurgerea apelor se realizează prin șanțuri și rigole, iar evacuarea acestora se va face prin puțuri absorbante sau canale colectoare.

Reprezentanți ai Primăriei Alba Iulia, beneficiarul lucrărilor, și ai Elis Pavaje, firma care a executat lucrarea, au vizitat obiectivele supuse recepției, primarul Mircea Hava spunând că străzile au fost reabilitate cu pavele deoarece prețul este mai scăzut decât dacă ar fi fost asfaltate.

În discuțiile pe care le-a purtat cu angajații Primăriei care se ocupă de partea tehnică și investiții, primarul Mircea Hava și-a manifestat nemulțumirea cu privire la nerecunoștința oamenilor care nu ar spune un ”mulțumesc”. La puțin timp după, doi oameni ai zonei l-au felicitat pe edil, unul dintre ei transmițându-i să rămână primar încă 30 de ani. ”Încă 30 de ani să-mi dea Dumnezeu sănătate să fiu așa, să pot umbla”, a răspuns Hava. (Vezi VIDEO) O altă persoană a afirmat că a crezut că nu va prinde ziua în care strada sa va fi asfaltată.

Edilul s-a mai arătat nemulțumit că oamenii nu păstrează curățenia, pavelele fiind în unele locuri pătate cu ulei, însă a apreciat casele curate, dichisite, aranjate.

După ce s-a plimbat câțiva kilometri, Hava a glumit cu un coleg spunându-i că trebuie să se învețe cu astfel de acțiuni fiindcă, la anul, vine o nouă campanie electorală.

[nggallery id=1478]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea