Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Preparate de post binecuvântate şi concert Theotokos, de Lăsatul Secului, la Alba Mall

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un eveniment plin de gust şi spirit, Târgul “Lăsatul Secului pentru Trup şi Suflet”, a marcat în această seară intrarea în Postul Crăciunului, la Alba Iulia. Mâncăruri naturale, bunătăţi de casă, toate făcute doar după reţete autentice, binecuvântate de Dumnezeu, concert de muzică bisericească cu corul Theotokos şi o binecuvântare din partea ÎPS Irineu, de acestea au avut parte albaiulienii prezenţi în complexul comercial Alba Mall.  

 O mulţime de oameni s-au adunat joi seară în holul Complexului Comercial Alba Mall pentru a lua parte la Târgul “Lăsatul Secului pentru Trup şi Suflet”. Printre cei prezenţi la eveniment, s-au numărat şi viceprimarul Paul Voicu şi vicepreşedintele CJ Alba, Alin Cucui.

 Înainte să guste din bunătăţile expuse pe standurile pline de produse naturale, aceştia au ascultat o cuvântare a Arhiepiscopului de Alba Iulia, ÎPS Irineu, care a şi binecuvântat bucatele, şi s-au bucurat de un recital de cântece bisericeşti oferite de Corul Theotokos.

 Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu le-a spus celor prezenţi că “prin post divorţăm de păcat şi ne logodim cu virtutea, asimilăm un nou mod de existenţă după voia lui Dumnezeu şi un bioritm teandric, dumnezeiesc şi omenesc. Postul de fapt trebuie să devină pentru adevăratul creştin un mod de viaţă care urmăreşte controlul simţurilor, stăpânirea de sine, reprimarea tendinţelor pătimaşe şi direcţionarea întregii noastre făpturi spre Dumnezeu, spre tot ce-i bun, spre împlinirea legii sale morale, a legii sale de iubire.

 Vă doresc un post binecuvântat şi cu rod, încât la capătul său sufletul să vă devină o iesle binecuvântată în care Hristos să-şi găsească plăcerea să locuiască”, le-a spus tuturor celor prezenţi ÎPS Irineu.

 Gospodinele au putut regăsi pe rafturile pline ale producătorilor, bucate alese precum murături, ulei presat la rece, pâine pe vatră, siropuri, turtă dulce, prăjituri de casă, dulcețuri, zacuscă,  și alte mâncăruri gătite după rețete de post dar şi alte preparate care cu siguranţă le vor ajuta să treacă împreună cu familiile  mai uşor peste cele 40 de zile de post care le despart de marea sărbătoare a Naşterii Domnului. Iar pentru că se apropie sezonul rece, producătorii prezenți la târg i-au aşteptat pe albaiulieni și cu produse apicole, pentru întărirea sistemului imunitar: miere, propolis, faguri, polen. Expoziția a fost cu vânzare iar evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

[nggallery id=674]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea