FOTO, VIDEO. Premieră pe Autostrada Sebeș-Turda, lotul I: Toate grinzile la podul peste râul Mureș au fost montate

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1. Podul peste râul Mureș, pe raza localității Limba, comuna Ciugud, are toate grinzile sus, după mai bine de doi ani de când au început lucrările.

În ultima lună, în special din a doua jumătate a lunii septembrie, antreprenorul Impresa Pizzarot a crescut mobilizarea în zona podului peste râul Mureș.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Din data de 20 septembrie aici au fost aduse și două macarale mari de la Deme Macarale. Practic, în aproximativ trei săptămâni, s-a reușit să se ridice și să se monteze toate grinzile.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

O chestiune mai problematică a constituit-o montarea grinzilor pe cele două deschideri de pe sensul de mers Alba Iulia-Sebeș situate deasupra sau în apropierea apei. Aici s-a folosit o soluție complexă, grinzile fiind ridicate de macarale, pe o deschidere liberă, preluate și montate de lansator.

Citește și FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul I: ”Balet aerian” spectaculos la podul peste râul Mureș. Grindă ridicată de două macarale, preluată și montată de lansator

Viitorul pod peste râul Mureș este una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură de pe lotul unu. Acesta are aproape 1 kilometru. Următoarele operațiuni sunt armarea și ulterior suprabetonarea acestuia.

Ideal ar fi ca până la finalul anului să se ajungă și la suprabetonarea podului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419