Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Povestea singurei fete din Garda Cetății Alba Carolina. Mădălina Herkel: „Am venit să îl urmăresc pe tata și să fac acest lucru împreună cu el”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Spectacolele de reconstituire militară cu Garda Cetății Alba Carolina au revenit și în acest an spre bucuria albaiulienilor și a turiștilor prezenți în cetatea Marii Unirii.

O tânără din Alba Iulia, pe nume Herkel Mădălina, este singura fată din această gardă. Tânăra de 22 de ani este studentă la Facultatea 1 Decembrie 1918 și, așa cum a relatat și pentru ziarulunirea.ro, și-a dorit mult să fie alături de tatăl ei la aceste evenimente, bărbatul fiind la rândul său șeful acestei gărzi.

Urmare a succesului înregistrat în mod constant, Spectacolele de reconstituire militară derulate de Municipiul Alba Iulia în Cetatea Alba Carolina au fost integrate în programul de evenimente anual ca prioritare datorită potenţialului lor şi atractivităţii în rândul tinerilor, respectiv prin obiectivul de promovare a culturii şi istoriei prin acţiuni de istorie trăită (living history).

Evenimentul spectacole de reconstituire militară — spectacole cu Garda Cetății Alba Carolina își centrează acțiunile pe promovarea turismului cultural prin acțiuni de reenactment, prezentarea unor scene de istorie vie prin reenactori, respectiv acțiuni de promovare și conștientizare a bagajului cultural-istoric al municipiului Alba lulia.

YouTube video

Evenimentul spectacole de reconstituire militară – spectacole cu Garda Cetății Alba Carolina include:

  • spectacole de proporții reduse cu Garda mică (13 persoane și 3 cai), cu o durată de minim 30 minute/reprezentație, spectacol tip itinetrant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu intre Poarta a IV-a și Poarta a III-n a Cetății Alba Carolina, cu ceremionial de schimb de gardă la Poarta a IV-n și Poarta a III-a – 26 reprezentații duminica de la ora 12:00, precum și în data de 5 iunie de la ora 12. 00 și în 15 august de la ora 12:00.
  • spectacole cu Garda mare (25 de persoane și 4 cai), cu o durată de minim 30 minute/reprezentație, spectacol tip ititierant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Poarta a IV-a și Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a și Poarta a III-a – 26 reprezentații sâmbăta de la ora 12:00, precum și în data de 1 mai de la ora 12:00 și în 7 iunie de ln ora 12:00.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor Pe tânăra Cristina Ioana Pașca, din Gârda de Sus, comună din inima Munților Apuseni, am cunoscut-o încă de când era elevă pe băncile Colegiului Economic „Dionisie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea