Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Peste 5.000 de familii din Alba Iulia au rămas fără gaz din cauza unei avarii la sistemul de distribuție

Dragoş Suciu

Publicat

în

gaz03Mai multe blocuri de pe strada Vasile Goldiș și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia au rămas fără gaz până joi, în jurul orei 12.00, din cauza unei fisuri la un robinet (vană) de alimentare subteran.  

UPDATE 13.20: ISU Alba anunță că în urma remedierii avariei survenite la sistemul de distribuție a gazelor naturale, începând cu ora 12.00, s-a reluat treptat alimentarea pentru consumatori.

Angajații E.ON sunt nevoiți să golească conductele subterane și să oprească alimentarea cu gaz, miercuri noaptea și joi dimineața, de la mai multe imobile din cartierul Cetate. Dacă nu intervin probleme neprevăzute, joi, în jurul amiezii, toată zona va fi realimentată.

Scurgerea a fost cauzată, cel mai probabil de frigul puternic și de fenomenul îngheț-dezgheț.

gaz01Locuitori de pe strada Vasile Goldiș au apelat, miercuri seara, serviciul de urgență 112 după ce au simțit miros puternic de gaz, iar echipele E.ON s-au deplasat la fața locului pentru a face verificări.

Incidentul a avut loc pe strada Vasile Goldiș, în zona stației de autobuz dinspre Bulevardul 1 Decembrie 1918. Circulația (pe strada cu sens unic) a fost restricționată timp de câteva ore până când nu au mai existat scurgeri.

La fața locului au ajuns și echipaje ale pompierilor care au supravegheat zona, jandarmi și polițiști.

UPDATE: Potrivit reprezentantului E.ON România, miercuri, 27 ianuarie a.c. în jurul orei 22, s-a constatat că o componentă a sistemului de distribuţie a gazelor naturale, respectiv o vană dintr-un cămin de gaz de pe strada Vasile Goldiş din municipiul Alba Iulia a cedat, cel mai probabil din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă.

Din motive de siguranţă, fiind înregistrate scăpări semnificative de gaze naturale, compania a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaz în zonă, astăzi, 28 ianuarie, începând cu ora 4.30, fiind afectaţi o parte dintre consumatorii de pe străzile Vasile Goldiş, Bd. Transilvaniei, 1 Decembrie 1918, Revoluţiei, Energiei, Petru Rareş, Gladiolelor, Ion Lăncrăjan, Ion Minulescu, Ştefan Augustin Doinaş, George Topârceanu, Tudor Arghezi, Marin Preda, Camil Baltazar, Ion Slavici, Ionel Teodoreanu şi localitatea Miceşti.

Compania a luat măsurile care se impuneau atât pentru siguranţa consumatorilor cât şi pentru reluarea alimentării cu gaze naturale în cel mai scurt timp posibil. Operaţiunile de schimbare a vanei au început imediat după oprire, iar reluarea treptată a serviciului de distribuţie a gazelor naturale este estimată să înceapă astăzi în jurul orei 12.00.

”Regretăm disconfortul creat de această situaţie neprevăzută şi facem apel la consumatorii din zona afectată să se asigure că au oprit toate aparatele alimentate cu gaz. Totodată, după reluarea alimentării, consumatorii sunt rugaţi să supravegheze modul de funcţionare a aparatelor şi în cazul în care simt miros de gaz să apeleze dispeceratul de urgenţă al E.ON Distribuţie România la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928  sau 0265.200.928”, transmite purtătorul de cuvânt al E.ON România.

 UPDATE 1: În data de 27.01.2016, Detașamentul de pompieri Alba Iulia și Grupa Operativă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit pentru asigurare și supraveghere zonă pe str. Vasile Goldiș din municipiu, în urma unei defecțiuni la o vană de gaz.

La fața locului, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii, doi ofițeri și șase subofițeri.

Echipe de la E.On Gaz au intervenit și intervin în continuare pentru remedierea defecțiunii. Circulația pe str. Vasile Goldiș a fost deviată de echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Alba și ale Poliției Locale Alba, până la oprirea scăpărilor de gaz.

În urma acestei avarii, a fost întreruptă temporar alimentarea cu gaze naturale a aproximativ 5.000 de consumatori, delimitați în perimetrul străzilor Bdul Transilvaniei, Bdul 1 Decembrie 1918, str. Gheorghe Pop de Băsești și Bdul Revoluției 1989 din municipiu și cartierul Micești.

Se estimează că defecțiunea va fi remediată astăzi, până la ora 12:00.

[nggallery id=1554]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea