Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Percheziții DNA la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Alba și la OJFIR Alba, într-un dosar de corupție cu fonduri europene

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DNA – Secţia de Combatere a Corupției, efectuează, marți dimineața, 12 percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul Alba – Iulia și localități învecinate, din care două sunt instituții publice de interes local – Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Centru Alba Iulia și Oficiul Judeţean  pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) ALBA, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Cercetările se fac într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupţie, conexe ori asimilate acestora și infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011 – 2014.

UPDATE 3: ”Cutia Pandorei” de la fostul OJPDRP Alba a fost deschisă de un tânăr fermier care a declarat mai multe oi, pentru a primi finanțare europeană

UPDATE 2: În jurul orei 15.15 a fost adus la auderi Marian Ionescu, directorul Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Centru Alba Iulia. Acesta a făcut parte din conducerea fostului OJPDRP Alba, în perioada în care s-au produs presupusele fapte de corupție cercetate de DNA.

UPDATE 1: Potrivit directorului OJFIR Alba, Vasile Bara, sunt verificate inclusiv dosare din anii 2002 – 2004, fiind vizate și firme care au acordat consultanță.

–––––––––––––––-

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Revenim cu amănunte.

[nggallery id=2658]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea