Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO | „Origini”, un concept inovator în Alba: Locul unde meșteșugul și tradițiile revin la viață, într-o atmosferă autentică

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

FOTO, VIDEO | „Origini”, un concept inovator în Alba: Locul unde meșteșugul și tradițiile revin la viață, într-o atmosferă autentică

Comunitatea Origini este un concept inovator în Alba Iulia, adus la viață de două tinere care și-au pus toată iubirea și dedicarea într-o simplă idee, reușind să creeze evenimente pentru suflet, unde tradițiile de odinioară și meșteșugurile sunt puse în valoare. Scopul principal al acestor evenimente este să creeze un spațiu prietenos pentru femeile care caută să se reconecteze cu valorile autentice și să trăiască mai simplu și mai aproape de natură.

Citește și: VIDEO | Povestea lămâilor „gigant” de la Colțești: Cum au ajuns citricile unui producător local din Alba, să cântărească peste 1 kilogram

În urmă cu aproximativ 5-6 ani, în gândul Alexandrei Toma și a Denisei Maria Noga, s-a născut o idee, dintr-o dorință comună de a crea un spațiu dedicat promovării autenticității locale. Acestea, și-au dorit să aducă în lumină valorile comunității din Alba, să susțină micii producători locali și să ofere un loc care să celebreze sănătatea, natura și simplitatea. „Ideea de a crea Origini a apărut din nevoia noastră de a ne reconecta cu esențialul, cu lucrurile de bază care definesc cine suntem și de unde venim. Am vrut să creăm un concept unic, un loc în care oamenii să se simtă acasă, într-o atmosferă caldă și sinceră, în care meșteșugul și tradițiile să revină la viață„, a declarat Denisa Maria Noga, pentru ziarulunirea.ro.

YouTube video

În spatele conceptului Origini sunt două femei, prietene de mulți ani, care nu au prevăzut niciodată că drumurile lor le vor conduce în acest punct. Pe de o parte, este Toma Alexandra, care își pune pasiunea pentru creativitate în practică ca body piercer, iar pe de altă parte, Denisa Maria Noga, cu o agenție de publicitate. „Ne completăm reciproc în viziuni și idei, dar ce ne leagă cu adevărat este dragostea pentru comunitate și dorința de a oferi ceva valoros celor din jurul nostru. Drumul nostru comun a fost presărat cu experiențe care ne-au format și ne-au ajutat să ne dăm seama că Origini este mai mult decât un proiect – este o misiune de suflet, o chemare către o viață mai simplă, mai conectată cu rădăcinile noastre. A fost o călătorie plină de învățăminte, dar suntem convinse că totul a venit la timpul potrivit, ghidat de voia lui Dumnezeu care ne-a așezat pe drumul acesta împreună„, a adăugat Denisa.

Tinerele, și-au dorit să creeze mai mult decât o simplă comunitate, și ne-au declarat că Origini este de fapt un spațiu de reîntoarcere la esență, de reconectare la tradițiile și valorile care ne-au definit străbunicii. „În esență, Origini este despre reconectarea cu ceea ce făceau străbunicile noastre – meșteșuguri simple, dar pline de semnificație, bucuria de a lucra cu mâinile și de a împărtăși experiențe și cunoștințe. Comunitatea noastră este un loc în care oamenii se pot susține reciproc, își pot redescoperi pasiunile și pot învăța unii de la alții. Este o invitație la a trăi cu mai multă simplitate, autenticitate și bucurie în prezent, exact așa cum trăiau odată strămoșii noștri„, a spus tânăra.

Pornind de la o simplă idee, evenimentele organizate în cadrul comunității Origini sunt un real succes. În prezent, zeci de tinere participă cu bucurie și inimă deschisă la întâlnirile desfășurate în cadrul acestui proiect. La Origini, au loc o serie de activități menite să ajute femeile să se reconecteze cu ele însele și cu tradițiile pierdute. Spre exemplu, la ultimul eveniment participantele au putut împleti coronițe de flori și au avut parte de sesiuni de mișcare în aer liber. „Ne place să ne amintim de cum trăiau odinioară femeile – în armonie cu natura, dedicându-se complet fiecărei activități pe care o făceau. În viitor, ne dorim să organizăm ateliere de olărit, frământat plăcinte, cusut, croșetat și alte meșteșuguri care ne reîntorc la tihna și frumusețea vremurilor de demult„, ne-a spus Denisa Noga.

Evenimentele sunt momentan dedicate femeilor, întrucât fondatoarele consideră că acestea au cea mai mare nevoie de o reconectare cu simplitatea și bucuria interioară. „Trăim într-o societate mereu pe fugă, în care totul se învârte în jurul ideii de „a face”, iar noi, ca femei, uităm adesea să ne acordăm timp pentru „a fi”.Ne adresăm, astfel, femeilor care își doresc să redescopere acea fărâmă de pace, liniște și autenticitate pe care o aveau odinioară femeile din viețile noastre, cele care trăiau simplu și frumos„, a încheiat tânăra.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | ALERTĂ în Alba: Bărbatul de 40 de ani, dat dispărut de soție, identificat pe raza orașului Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALERTĂ în Alba: Bărbatul de 40 de ani, dat dispărut de soție, identificat pe raza orașului Câmpeni Polițiștii din Alba caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea