Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: O voce de aur – Monica Anghel, a încheiat apoteotic Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sarbatoarea Muzicii la Alba Iulia concert Monica Anghel21Cea de-a doua ediţie a Festivalului Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia s-a încheiat luni seara în stil grandios, cu un concert excepţional oferit de nimeni alta decât celebra cântăreaţă Monica Anghel, acompaniată de band-ul lui Andrei Tudor.

Spre deosebire de serile trecute, ultima seară a Sărbătorii Muzicii la Alba Iulia a fost în totalitate la înălţime. Vreme bună, lume multă, dornică de muzică de calitate. Vocea de aur a Monicăi Anghel a adunat îSarbatoarea Muzicii la Alba Iulia concert Monica Anghel17n Piaţa Cetăţii peste 1500 de albaiulieni, care timp de aproximativ o oră au fost de-a dreptul fermecaţi de talentul şi vocea ei puternică, de melodii pline de balsam pentru sufletul tuturor, fiind aplaudată la scenă deschisă la fiecare interpretare în parte.

Printre melodiile interpretate de artistă, s-a numărat şi cunoscuta piesă „SPUNE-MI”, pe care albaiulienii au cerut-o aproape la unison.

„Pe cuvântul meu de onoare că voi veni în acest sezon cel puţin 3-4 zile să mă odihnesc aici la Alba Iulia şi să vizitez tot ce se poate vizita”, a spus Monica, încântată de ceea ce a reuşit să vadă din oraş, dar mai ales din Cetatea Alba Carolina, recent restaurată.

La finalul concertului, toată lumea s-a ridicat în picioare, au bisat şi au aplaudat minute în şir, reuşind să o readucă pe scenă.

Monica Anghel este un nume foarte cunoscut în industria muzicii pop româneşti. A debutat la vârsta de 14 ani la Festivalul Bucureşti (1986), cu această ocazie primind şi primul premiu importat din cariera sa. În acelaşi an a primit premiul întâi la festivalul Mamaia. A reprezentat România la multe concursuri, precum festivalul Cerbul de Aur, unde a primit marele premiu, festivalul Lahti (Finlanda), unde i s-a decernat trofeul FIDOF. În 1997 a participat la festivalul South Pacific din Australia, câştigând trofelul şi premiul întâi la secţiunea pop. Trei ani mai târziu, în cadrul concursului internaţional din Almaty (Kazakhstan), a obţinut trofeul Voice of Asia.

La vârsta de 30 de ani primise deja Marele Trofeu la 11 festivaluri internaţionale şi participase la numeroase concerte din ţară şi stăinătate. Cel mai important pas din cariera sa îl constituie însă şansa de a cânta în spectacole alături de Ray Charles şi Sydney Youngblood, fiind remarcată pentru vocea ei deosebit de frumoasă şi puternică.

În 2002, de menţionat succesul deosebit pe care l-a avut la Eurovision 2002, în Estonia, alături de Marcel Pavel, cu melodia „Tell Me Why”, reuşind să claseze România pe un onorant loc 9, cu 71 de puncte.

Andrei Tudor a început să studieze pianul la vârsta de 4 ani. Ca elev la secţia de pian a liceului G. Enescu, a fost atras de pop şi jazz, stiluri muzicale pe care le-a studiat cu atat de multă pasiune încât la vârsta de 16 ani devenea cel mai tânăr particpant la secţiunea compoziţie a Festivalului Mamaia. A susţinut numeroase recitaluri şi concerte, a participat la concursuri, festivaluri şi show-uri, atât în calitate de pianist de jazz, cât şi ca pianist de piese pop.

Conduce ansamblul Andrei Tudor Band, format din 5 membri: Daniel Pirici (chitara-bas), Laurenţiu Ştefan (tobe), Alex Cotoi (chitară), Gilberto Ortega (percuţie) şi Ionel Tudor (conducere muzicală) – această formulă suferind modificări conform cerinţelor de spectacol. Interpretează piese de cafe- concert, muzica anilor 70-80, etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea