Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Ministrul Comunicațiilor s-a plimbat cu autobuzul prin Alba Iulia, testând metodele inteligente de plată a biletului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Comunicațiilor, Delia Popescu, s-a plimbat, vineri, cu autobuzul prin Alba Iulia, după ce și-a cumpărat un bilet pe care l-a plătit prin SMS, fiind interesată pe parcursul călătoriei dacă există facilități pentru persoanele cu dizabilități și de alte servicii ale Societății de Transport Public.

ministrul-comunicatiilor05Ministrul Comunicațiilor, Delia Popescu, a participat, vineri, la conferința de lansare a proiectului pilot ”Alba Iulia Smart City 2018”, iar apoi s-a plimbat cu autobuzul prin oraș.

Un reprezentant al Societății de Transport Public Alba i-a prezentat ministrului serviciile pentru călători, între care facilități pentru persoane cu handicap, internet gratuit și plata inteligentă a biletelor.

”Asta voiam să vă întreb, dacă pentru persoanele cu dizabilități aveți facilități introduse pentru că trebuie să ne gândim și la ei. Nu m-am uitat dacă este rampă… Trebuie să existe pentru a le oferi un transport civilizat”, a spus Delia Popescu.

Ea a fost informată că un bilet, cu care se poate circula o oră, poate fi cumpărat printr-un SMS la numărul 7477, care costă 0,45 euro plus TVA sau cu aplicația mobile pay wallet. Totodată este valabilă și varianta tradițională, călătorii cu bilet sau abonament.

La finalul cursei, ea s-a arătat surprinsă de traficul din Alba Iulia, care nu este aglomerat, spre deosebire de București, spunându-le jurnaliștilor că sunt norocoși.

”Este minunat că dați posibilitatea cetățenilor să aibă mai multe canale să-și procure un bilet de transport. Soluțiile inteligente sunt soluțiile viitorului, dar nu trebuie să renunțăm nici la varianta clasică pentru că avem parte din populația care încă mai este legată de varianta clasică și își cumpără un bilet de autobuz de la chioșcul din stație”, a spus Delia Popescu în cadrul unei conferințe de presă, la finalul vizitei. 

Ministrul Comunicațiilor a declarat în cadrul conferinței de lansare a proiectului Alba Iulia Smart City că un oraș inteligent este unul care creează oportunități egale pentru toți, iar tehnologia simplifică existența și face viața mai puțin costisitoare.

”Proiectul pilot Alba Iulia – Smart City își propune ca principale obiective implementarea de tehnologii smart precum combinarea inteligentă a deșeurilor, transportul public inteligent, interacțiunea deschisă și transparentă a administrației publice locale cu cetățenii săi, promovarea zonelor turistice locale și regionale, monitorizarea traficului rutier, parcări inteligente, sisteme inteligente de furnizare a energiei electrice”, a spus Delia Popescu la conferința de lansare.

Ea a adăugat că smart și tehnologizat înseamnă ”mai educat, mai sănătos” și mai multe oportunități pentru mediul de afaceri și cetățeni, ”beneficii care se traduc prin îmbunătățirea calității vieții”

”Smart Ciy este un proces continuu care se va desfășura pentru cetățean și împreună cu acesta și care își propune să transforme fiecare oraș într-o comunitate cu un nivel de trai cât mai ridicat. Conceptul merge dincolo de relaționarea între cetățeni și instituții publice și oferă instrumentele necesare ce încurajează cetățenii să fie mai activi și mai participativi în viața comunității. Orașele din ziua de azi se confruntă cu probleme imense în ceea ce privește infrastructura, locuințele, transportul, clima”, a mai spus ministrul. 

Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională a propus pentru perioada 2016 – 2018 iniţierea proiectui pilot de transformare a Municipiului Alba Iulia într-un oraş inteligent – Alba Iulia Smart City 2018. 

Acest proiect se bazează pe dezvoltarea de parteneriate cu asociaţii, companii, institute de cercetare-dezvoltare, universităţi şi nu în ultimul rând voluntari. Proiectul se materializează în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri.

[nggallery id=3103]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea