Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO-VIDEO: la bustul lui Samoilă Mârza din Galtiu, fotbalul din Alba – omagiu pentru Marea Unire din 1918

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La bustul din Galtiu al lui Samoilă Mârza, fotograful oficial al Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918, două echipe din Liga a IV-a Alba, Viitorul Sîntimbru și Sportul Petrești, au adus un omagiu Centenarului.

A fost un moment special dedicat unicului fotograf al Unirii de acum un veac, ce a inclus un marș de circa 500 de metri de la Podul Velii și până la părculețul în care este amplasat bustul lui Samoilă Mârza, pe fondul muzical asigurat de Fanfara din Petrești, cântece patriotice, participanții având steaguri tricolore, dar și bannere sugestive pentru acest moment. La bustul lui Samoilă Mârza, după intonarea Imnului Național al României, au fost depuse coroane de către primăria din localitate, dar și de reprezentanții celor două echipe, D. Ianc și T. Mărginean, respectiv frații Cornel și Eugen Hălălae. La manifestare au participat primarul Ioan Iancu Popa și viceprimarul Florin Goța, dar și Cristian Petropulos, președintele AJF Alba. Ștefan Fogoroși, Doru Oancea, Ovidiu Hulea și președintele AJF Alba au primit Monografia localității.

O manifestare similară s-a produs în urmă cu trei ani, când tot la bustul lui Samoilă Mârza echipierii  Viitorului Sîntimbru au celebrat, într-un mod inedit, faptul că au devenit campioni de iarnă, la jumătatea stagiunii. Atunci amfitrionii erau pregătiți de Dan Comșa, actualmente în staff-ul administrativ al vizitatorilor.

[nggallery id=6425]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea