Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: La Alba Iulia a fost lansată Asociaţia HORESALBA, un proiect pentru dezvoltarea şi promovarea turismului local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia HORESALBA a fost lansată, joi 16 martie, la Alba Iulia, fiind singura asociaţie din judeţ a operatorilor economici din domeniul turismului. Numele asociaţiei, HO(hotel)RES(restaurant)ALBA(judeţul Alba) este reprezentativ pentru motivul pentru care asociaţia s-a născut şi anume dezvoltarea şi promovarea turismului din Alba.

La eveniment au participat alături de membrii asociaţiei şi reprezentanţi ai unitaţilor de turism şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, city managerul Nicolaie Moldovan, primarul municpiului Sebeş, Dorin Nistor, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

Acum un an de zile, reprezentanţi din domeniul Horeca s-au strâns şi au pus bazele dezvoltării turismului în Alba Iulia. În demersul lor au avut alături Primăria municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean.

Asociaţia a luat fiinţă din „dorinţa de a creşte calitatea serviciilor din domeniu şi de a completa eforturile depuse de autorităţile locale şi judeţene de a transforma zona noastră într-o destinaţie turistică de excelenţă aşa cum merită să fie”, a declarat directorul asociaţiei, Claudiu Marean.

Printre obiectivele pe care şi le propune asociaţia se numără şi dezvoltarea ofertelor şi pachetelor de servicii menite să impulsioneze industria turismului local, promovarea intensivă a potenţialului turistic, istoric, cultural şi geografic al zonei, elaborarea unui ghid de bune practici în domeniul turismului şi crearea de evenimente reprezentative atât pentru municipiu cât şi pentru judeţ.

„Trebuie să învăţăm să vindem mult mai bine ceea ce înseamnă Alba Iulia. Alba Iulia are ce oferi şi poate să ofere foarte multe lucruri celor care vor să stea două-trei zile, doar să creăm acele pachete turistice care să-i atragă pe cei care vin din altă parte să rămână şi peste noapte în Alba Iulia. Să se facă o selecţie a celor mai bune hoteluri, restaurante şi cu siguranţă turistul nu va pleca, va rămâne câteva zile. (…) Vom avea de câştigat toţi cei care suntem aici, care trăim, care locuim aici. Avem un oraş frumos care se dezvoltă, avem oameni care îşi doresc ca oraşul să prospere, avem şi ce le arăta, se pot face foarte multe lucruri, turiştii vin, iar românii sunt îndrăgostiţi de Alba Iulia”, a spus Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

„Asociaţiille profesionale sunt benefice pentru mediul de afaceri. Faptul că aţi dat mâna e extraordinar. Trebuie să înţelegem că doar împreună veţi reuşi să promovaţi turismul la nivelul judeţului Alba. Cu această ocazie vreau să vă gândiţi şi la Sebeş, pentru că eu cred că nu putem trăi unii fără alţii. Şi agenţii economici ar trebui să intre în această viziune pe ceea ce înseamnă promovarea turismului”, a spus şi Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeş.

Una  dintre problemele din domeniu turistic este faptul că turiştii vin la Alba Iulia, dar nu rămân peste noapte. Reprezentanţii din domeniu îşi doresc găsirea unei soluţii pentru ca cei care vizitează oraşul nostru să poată să se bucure de mai multe zile petrecute în cetatea Alba Carolina. „Trebuie să avem locuri de cazare, să avem restaurante, să avem puncte de atracţie. La ora actuală, turistul vine, stă trei ore la Alba Iulia şi pleacă. Noi trebuie să îl ţinem aici oferindu-i diferite facilităţi pentru a-şi petrece şi seara în oraşul nostru,”a declarat unul din membrii asociaţiei.

Se urmăreşte inventarierea obiectivelor turistice, a locurilor de cazare, a restaurantelor din Alba pentru ca turistul să poată fi informat la orice oră ce posibilităţi are atunci când vizitează cetatea. Un alt obiectiv este şi crearea unui traseu gastronomic al turistului, urmând ca fiecare restaurant să aibă un preparat de renume pe care să îl ofere clienţilor care le trec pragul.

„Din suflet vă felicit că aţi reuşit să faceţi lucrul ăsta. Era un lucru pe care mi-l doream foarte mult. Suntem alături de voi şi sunt sigur că împreună se vor face lucruri deosebite”, a concluzionat Mircea Hava.

[nggallery id=3590]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea