Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Imagini emoționante într-un sat din Alba: Un câine paralizat, abandonat de stăpân în ziua de Paști, salvat de o femeie: A fost aruncat într-o râpă, lângă biserică, legat într-un sac de rafie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Imagini emoționante într-un sat din Alba: Un câine paralizat, abandonat de stăpân în ziua de Paști, salvat de o femeie: A fost aruncat într-o râpă, lângă biserică, legat într-un sac de rafie

Un câine a fost abandonat într-un sac de rafie, de Paști, lângă biserica din Șeușa, comuna Ciugud. Urletele patrupedului au fost auzite de oamenii care locuiesc în zonă care au luat legătura cu o iubitoare de animale din sat, care imediat a sărit în ajutorul micuțului.

Femeia, angajată la Ziarul Unirea din Alba Iulia, a mers de urgență la locul indicat de oameni și a găsit câinele aruncat în râpa de lângă biserică. Era aruncat într-un sac de rafie, legat: ”Zăcea acolo de vreo 2-3 zile, era murat săracul în urină și fecale, iar labele din față erau pline de răni de cum s-a zbătut să scape din sac. Picioarele din spate sunt paralizate”, povestește Dana, cea care a salvat cățelul.

Aceasta mai spune că patrupedul nu se mișca de pe loc și inițial a crezut că e rănit sau lovit și abandonat la 2 metri de gardul bisericii. A tăiat sacul, dar câinele nu a reacționat deloc, iar femeia a încercat atunci să ia legătura cu cineva de la Asociația ”Prietenii lui Azor”, din Alba Iulia.

YouTube video

Ulterior a sunat și la poliția anilamlelor, iar un agent s-a deplasat de urgență la locul faptei. Între timp, câinele primit apă și a fost încălzit de Dana.

Împreună cu cei de la poliția animaleleor, Dana a dus câinele la adăpostul de câini fără stăpân din Partoș, iar miercuri dimineața acesta a fost consultat de către medicul veterinar care a constatat că este paralizat de picioarele din spate.

Cătelușul va fi preluat de Asociația ”Prietenii lui Azor” și va fi dus la Cluj pentru mai multe investigații suplimentare și radiografii și pentru a se stabili dacă se mai poate face ceva pentru ca micuțul să poată merge din nou.

Potrivit surselor noastre, pe zidul bisericii ar fi amplasate camere de supraveghere, astfel fiind posibilă depistarea celui care a abandonat fără milă animalul.

Femeia a făcut și plângere la poliția animalelor, iar în cauză a fost deschis un dosar penal și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 25 alin 2 lit. d din Lg. 205/ 2004 privind rănirea cu intenție a animalelor.

Persoanele care vor să contribuie financiar pentru cazul micuțului, dar și a altor căței, o pot face în contul asociației:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor

”Orice donație contează atâta timp cât mai multe persoane contribuie și putem împreună să schimbăm ceva. Dacă ar putea să vorbească toți acești amărâți care îndură atâta durere cu siguranță v-ar multumi. Noi vă mulțumim anticipat în numele lor cu speranța că o să ne susțineți să putem ajuta în continuare…”, au transmis reprezentanții asociației ”Prietenii lui Azor”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea